Premierul Ciucă a anunțat plafonarea prețului la energie și la gaze

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că s-a decis scăderea plafonului la energie electrică şi gaz şi creşterea limitei de consum, urmând ca aceste măsuri să se aplice de la 1 februarie. În plus, toate facturile greșite vor fi corectate.

„Am reuşit să ajungem la un acord astfel încât la energie plafonul să scadă de la 1 leu la 0,8 lei per KW. De asemenea, limita consumului să crească de la 300 de KW la 500 de KW pentru care se calculează acest preţ, practic, reiese o compensare de 0,291 lei per KW, ceea ce va însemna că la consumator se vor percepe 0,68 bani pe KW. Pentru IMM, pentru consumatorii mari, non casnici, va fi plafonat preţul la un leu pe KW.

La gaz plafonul va scădea de la 0,37 la 0,31 lei pe KW, iar limita de consum pentru cinci luni de zile va creşte de la 1.000 la 1.500 de KW. De asemenea, se va aplica un discount de 40%, de la 33 la 40%, asigurându-se astfel un preţ de 0,221 lei per KW. Pentru IMM-uri, şcoli, spitale, biserici, industria alimentară se va asigura un preţ de 0,37 lei per KW”, a declarat premierul Ciucă.

Potrivit premierului, toate facturile emise greşit, peste un milion la număr, să fie stornate şi retrimise fără ca oamenii să fie debranşaţi sau să plătească penalităţi.

“Vreau să asigur populația că vom lua toate măsurile ca să nu mai avem astfel de greșeli care să speram că nu sunt voit făcute, că oamenii nu au de ce să plătească greșelile altora. OUG nu va întârzia mai mult de săptămâna viitoare”, a spus Ciucă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here