PNL a contestat la Avocatul Poporului ordonanţa migraţiei primarilor

Procesul de votare în diaspora

Avocatul PoporuluiO delegaţie de parlamentari ai PNL a depus joi la Avocatul Poporului o sesizare pentru contestarea la Curtea Constituţională a ordonanţei de urgenţă privind migraţia aleşilor locali, liberalii avertizând că dacă până luni Victor Ciorbea nu va da curs demersului încep pichetarea sediului instituţiei.

”Am depus o solicitare oficială către Avocatul Poporului în care i-am cerut să atace la Curtea Constituţională ordonanţa de urgenţă privind migraţia aleşilor locali. Ne exprimăm încrederea că domnul Ciorbea este Avocatul Poporului, şi nu avocatul lui Victor Ponta. Pichetarea va începe de luni, în fiecare zi. Noi, de altfel, i-am şi spus că poate să rezolve această problemă, să nu aibă sediul Avocatului Poporului pichetat, dacă până luni soluţionează solicitarea noastră”, a spus vicepreşedintele PNL Ludovic Orban, după depunerea solicitării.

Orban a menţionat că PNL a înaintat Avocatului Poporului, în scris, argumentaţia potrivit căreia ordonanţa este neconstituţională. El a menţionat că obiectivul liberalilor nu este doar acela ca OUG 55/2014 să fie declarată neconstituţională, dar şi ca toţi aleşii locali care-şi părăsesc partidele să-şi piardă mandatul.

În plus, Orban a anunţat că PNL a contestat joi şi în contencios administrativ OUG 55/2014 privind migraţia aleşilor locali, cu scopul de a sesiza printr-o altă procedură Curtea Constituţională.

Delegaţia PNL a ajuns la Avocatul Poporului cu aproximativ 30 de minute înaintea lui Victor Ciorbea. La sosire, Ciorbea a afirmat că, dacă ar fi fost anunţat din timp de liberali, nu întârzia la întâlnirea cu delegaţia PNL. ”Dacă ştiam din timp, dacă mă anunţau, îi aşteptam şi cu flori şi cu tot ce trebuie”, a comentat Avocatul Poporului.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here