Paza spitalelor, scumpită în secret! Administrația Spitalelor ascunde risipa. Firea încalcă legislația concurenței

Companiile lui Firea la pământ, Firea vrea să candideze Gabriela Firea alături de disidenții din PSD Gabriela Firea apără RADET Gabriela Firea s-a pozat cu Puia pază fără marcaje rutiere
Primarul general Gabriela Firea refuză să desființeze companiile municipale

Cheltuielile cu paza spitalelor din București au crescut cu peste 25% după ce Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale, instituție din subordinea CGMB și a Gabrielei Firea a încheiat un contract, fără licitație cu Compania Municipală de Pază.

Prețul este ținut secret, în mod ilegal, de ASSMB.

Risipa de la Primărie a „îmbolnăvit” și spitalele

paza spitalelor
Contractul de pază a spitalelor a fost dat, la suprapreț și fără licitație, companiei municipale de pază

ASSMB refuză să comunice opiniei publice prețurile cu care este plătită, din bani publici, paza spitalelor din subordinea Capitalei. Neoficial am aflat că motivul pentru care ASSMB refuză să dea socoteală pentru cheltuirea banului public este faptul că oficialii lui Firea au crescut cu peste 25% prețul pazei spitalelor față de cheltuielile pe care acestea le făceau când paza era asigurată de companiile private.

Pe surse, am aflat că prețul serviciilor pentru fiecare agent de pază a crescut, de la 12-13 lei/oră cât plăteau spitalele firmelor de pază privată, la 16 lei/oră (circa 25%). Practica este neconcurențială, potrivit lui Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței. Compania de Pază și Securitate București a primit contractul de pază în temeiul unei norme interne a Primăriei, aprobată ulterior printr-o hotărâre de consiliu general.

Administrația Spitalelor, mută când vine vorba de prețul pentru pază

paza spitalelorCetățeanul.net a solicitat ASSMB, încă de pe data de 12 septembrie, să comunice prețurile la care plătește serviciile de pază către municipiul București. 

Vă rugăm să ne răspundeți, pentru o corectă informare a opiniei publice, la următoarele întrebări referitor la contractele de prestări servicii încheiate de ASSMB cu SC Compania Municipală de Pază și Securitate București SA:

1. Care este prețul serviciilor/agent/oră?

2. Care este valoarea contractului/contractelor fără/cu TVA?

Deși am atenționat că răspunsul la  informația publică solicitată poate fi dat imediat, prețurile fiind stipulate la art. 3.1 și 3.2 din contract (vezi mai sus) purtătorul de cuvânt Mura Frînculescu a refuzat, probabil la indicațiile oammenilor Gabrielei Firea, să dea date despre risipa de bani de la Capitală.

Vom reveni cu noi detalii despre încălcarea legii concurenței de către instituțiile subordonate Gabrielei Firea

LĂSAȚI UN MESAJ

*