Patru primării gălățene, amendate de AEP. Au păstrat morții pe listele de votanți

amendatePatru primării din județul Galați au primit sancțiuni și avertismente din partea Autorității Electorale Permanente (AEP) pentru că nu au actualizat listele cu persoanele care au drept de vot.

Potrivit directorului filialei AEP din zona de Sud-Est a țării, Andi Mihalache, încălcări ale legislației privind administrația publică, aleșii locali și parlamentari, au fost depistate la primăriile din Vârlezi, Băneasa, Schela și Fundeni.

Primăria Vârlezi a fost sancţionată cu două avertismente, cea din Băneasa cu avertisment, cele din Schela şi Fundeni au fost amendate cu 1.000 lei fiecare. În cele mai multe cazuri, primarii nu au operat în Registrul electoral al cetăţenilor cu drept de vot din România, modificările pe care legea îi obligă să le facă în diverse cazuri: decesul unei persoane, dacă persoanei în cauză i s-a interzis, prin hotărârea magistraţilor, dreptul de a vota etc.

Autoritatea Electorală Permanentă a desfăşurat, în perioada 1-5 septembrie, peste 170 de controale la nivel naţional, în scopul îndeplinirii principalelor obiective ale activităţii de instruire şi control electoral. În urma acestora au fost aplicate peste 120 de sancțiuni la primării, dintre care peste 22 de primării fiind amendate, restul fiind sancționate cu avertisment.  Filiala Sud-Est a Autorităţii Electorale Permanente, care cuprinde judeţele Galaţi, Brăila, Vrancea, Buzău, Tulcea şi Constanţa, a aplicat cinci amenzi şi 36 de avertismente.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here