Parlamentarii au votat creșterea salariilor primarilor și președinților de CJ

 Camera Deputaților a aprobat, marți, în calitate de for decizional, majorarea indemnizațiilor pe care le primesc aleșii locali, fiind înregistrate 168 de voturi ‘pentru’, 79 de voturi ‘contra’, 4 abțineri în timp ce  un deputat a fost prezent dar nu a votat.

Legea votată de deputați prevede creşterea salariilor pentru administraţia publică locală, respectiv pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de Consilii Judeţene, salariile aleșilor locali fiind înghețate la nivelul anului 2019, decizie luată de Guvern în timpul pandemiei, potrivit stiripesurse.ro.Aleșii locali vor primi indemnizații la nivelul salarial din 2021,  USR anunțand că va ataca actul normativ la Curtea Constituțională.

Deputatul PSD, Carmen Holban, susține că s-a făcut dreptate pentru primarii aleși.

„Astăzi, în Parlament, câteva voci au încercat să ducă în derizoriu munca celor care construiesc școli, grădinițe și drumuri, a celor care au grijă de județele, municipiile, orașele și comunele în care trăim și ne creștem copiii. Muncesc pentru comunitățile locale, iar veniturile lor trebuie să corespundă responsabilităților pe care le au. Totodată, de veniturile celor care conduc unitățile administrativ-teritoriale depind și salariile angajaților din administrațiile publice locale. Aleșii locali sunt singurii care aveau salariile înghețate la nivelul anului 2019. Fie că vorbim de incendii, alunecări de teren sau inundații, fie că ne referim la situații care ne afectează direct viața, toate privirile sunt îndreptate către ei. Sunt primii care acționează în interesul comunităților pe care le conduc”, susține deputatul Carmen Holban.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.