joi, iulie 18, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăPanică la ministerul Justiției! Ce spune USR-PLUS despre remanierea lui Stelian Ion

Panică la ministerul Justiției! Ce spune USR-PLUS despre remanierea lui Stelian Ion

-

Președintele Senatului, Anca Dragu, a vorbit, duminică seară, despre reformele realizate de USR-PLUS și promisiunile privind modificarea legilor justiției.

În acest sens, Anca Dragu a explicat și condițiile în care va avea loc remanierea ministrului Justiției, Stelian Ion.

Președintele Senatului a subliniat că USR-PLUS a început deja să facă reforme, iar promisiunile formațiunii politice nu au rămas doar la nivel de promisiuni electorale. Având în vedere observațiile făcute de președintele României, Klaus Iohannis, care îl consideră direct vinovat pentru nedesființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) pe ministrul Stelian Ion, Anca Dragu a transmis că, la nivelul Justiției, reformele au loc într-un ritm mai încetinit, explicând și în ce condiții va avea loc remanierea ministrului Justiției, Stelian Ion.

Iohannis nu-l mai agreează

Unele voci susțin că președintele Klaus Iohannis dorește remanierea lui Stelian Ion. În acest sens, președintele Senatului, Anca Dragu, a declarat: „Nu cred că remanierea ministrul Justiției va rezolva situația, iar aici mă refer la un progres mai slab în privința desființării SIIJ și legile justiției.

Cred că este nevoie de o voință mai puternică, mai fermă, în cadrul coaliției și, de asemenea, sper ca în următoarele săptămâni, la masa dialogului, să avem astfel de decizii ferme în coaliție.

CITEȘTE ȘI: Iohannis bagă râca în Coaliție: Aproape s-au duelat în public! Atac la Stelian Ion

(Reporter: În ce condiții poate fi remaniat un ministru de la USR-PLUS?)

Așa cum am stabilit în coaliție, trebuie să aibă loc o evaluare serioasă, cu cărțile pe masă, și trebuie să punctăm efectiv aspectele slabe. Cu cât mai mult cu cât vorbim despre un ministru de la noi, de la USR-PLUS, acesta trebuie să fie evaluat de noi. Dar – atenție – întreaga coaliție, noi ne dorim ca această coaliție să performeze. În acest moment, ne uităm la ministrii USR-PLUS și considerăm că sunt eficienti”, a declarat Anca Dragu.

Referitor la poziția președintelui Klaus Iohannis, care susține că ministrul Justiției trebuia să vină cu soluția pentru desființarea SIIJ și modificarea legilor justiției, Anca Dragu a precizat: „Aceste discuții trebuie să fie aprofundate la nivelul coaliției. Ministrul și ministerul a condus discuțiile cu Comisia Europeană pe aceste două subiecte, cu Comisia de la Veneția. La Senat am avut discuții foarte întinse cu toți reprezentanții scenei juridice cu privire la desființarea SIIJ, dar decizia este la nivelul coaliției.

SIIJ încă pe poziții

(Reporter: Deci coaliția este, mai degrabă, vinovată că nu a fost desființată SIIJ?)

Noi am început acest dialog de săptămâni bune și am avut la un moment dat speranța că vom avea o sesiune extraordinară în perioada iulie-august. Nu se mai creează posibilitatea, nu cred că vom avea o sesiune pentru desființarea SIIJ, ci vom relua această procedură, una normală, în septembrie”, a declarat Anca Dragu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Ce pensii vor creşte de la 1 septembrie

0
Președintele Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu, susține că pensionarii vor avea parte de majorări semnificative de la 1 septembrie. CITEŞTE ŞI: BOR se ceartă pe sfinţi cu Institutul pentru Studierea Holocaustului Șeful CNPP spune că cei mai mulți...