Pâine cu gândaci descoperită într-un magazin

ANPC

Gândaci, produse expirate şi mizerie, sunt rezultatele controalelor efectuate de ANPC în o sută de restaurante, fast food-uri şi brutării din Giurgiu, unde mâncau zeci de mii de persoane.

Jumătate dintre operatorii economici  au fost închişi temporar până la remedierea problemelor, fiind oprite de la comercializare produse în valoare de peste 190.000 lei, potrivit observatornews.ro.

Inspectorii ANPC au descoperit o situație șocantă într-o brutărie din Giurgiu unde pâinea era furnizată în tot judeţul, dar şi în Bucureşti, același lucru fiind constatat la o altă brutărie din oraş, şi la una din Mihăileşti.„Cea de-a treia, din Mihăileşti, era inclusiv implicată în programul „Cornul şi laptele”. La toate trei, lucrurile depistate sunt greu de imaginat. Infestare cu gândaci şi de produse obţinute în condiţii total improprii’, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC.. Au fost verificatei mai multe restaurante şi locaţii de tip fast food şi cofetării, fiind descoperite produse periculoase, destinate copiilor.

89 de operatori economici din Giurgiu au fost verificaţi de inspectorii ANPC, fiind aplicate 150 de sancţiuni, în valoare de 1,5 milioane de lei.

Inspectorii ANPC au propus închiderea a unui număr de 19 puncte de lucru  pentru o perioadă de 6 luni, activitatea a 44 de operatori economici fiind suspendată până la remedierea problemelor.

“Am fost închis temporar 2 ore până la remedierea care a constat într-o curăţenie repede făcută, pentru că era deja curat. Nereguli minore, care sunt şi acasă la noi, la fiecare. În casele noastre nu facem în fiecare zi.”, a declarat Mihai Gabriel, administrator restaurant.

ANPC recunoaşte că operatorii economici din zonă nu au fost controlaţi de mult timp.“Erau protejate, având în structura acţionariatului persoane în legătură directă cu personalităţile din administraţia publică centrală fie locală.”., a declarat Horia Constantinescu, preşedinte ANPC.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here