OUG pentru amânarea ratelor, modificată: fără dobândă la dobândă la credite ipotecare

Anunț depre ratele la bănci , sursa: Google
Anunț depre ratele la bănci , sursa: Google

Premierul Ludovic Orban și ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, au anunțat modificări la ordonanța de urgență care permite amânarea pentru 9 luni a plății ratelor la creditele bancare pentru persoane fizice și juridice. Una dintre cele mai importante modificări vizează ca la creditele ipotecare să nu fie aplicată „dobânda la dobândă” pentru lunile în care creditul este amânat.

„Sunt câteva clarificări care au fost omise. Discuța despre dobîndă la dobândă… Nu se mai capitalizează pentru creditele ipotecare. (…) . Am extins și perioada până la cel mult 45 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanțe să facă cerere către bancă”, a declarat Florin Cîțu, citat de Digi24.

Premierul Ludovic Orban a prezentat cele trei modificări care vor fi făcute în ședința de guvern.

„1.La creditele ipotecare va fi dobîndă 0. Nu există dobândă la dobândă;

2. Se prelungește termenul până la care se poate depune cererea, adică 45 de zile de la publicarea în MO, față de perioada stării de urgență precizată inițial

3. Se dă posibilitatea ca până la momentul în care solicită amânarea, dacă au restanțe, să își aducă creditele la zi. Când solicită trebuie să nu aibă restanțe.”, a preciat premierul.

OUG a fost adoptată săptămâna trecută, dar nu a fost publicată în Monitorul Oficial.

Ministrul Finanțelor, anunț important despre ratele la bănci

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here