Oprescu cere Guvernului să transfere către Municipiul București acțiunile Electrocentrale București SA

Electrocentrale București SA
Comasarea RADET cu ELCEN va conduce la rezolvarea mai multor divergențe din domeniul energetic, în Capitală

Consilierii Generali solicită Guvernului României să emită un act normativ cu privire la transferul acțiunilor societății Electrocentrale București SA (ELCEN) din proprietatea privată a statului român în proprietatea privată a Municipiului București.

Proiectul pentru realizarea acestui transfer se află pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al capitalei, din 30 septembrie.

La baza aplicării acestei prevederi stă Memorandumul aprobat în ședința Guvernului din data de 27 martie 2013, cu tema Realizarea serviciilor publice de alimentare cu energie termică prin sistem de alimentare centralizată cu energie termică integral (SACET) în Municipiul București și Municipiul Constanța.

Emiterea de către Guvern a unui act normativ prin care acțiunile E LCEN ar urma să treacă din proprietatea statului în cea a Municipalității este necesară pentru fuziunea RADET cu compania care furnizează agentul termic. În aceste condiții RADET ar putea deveni o nouă societate, care va produce și va transporta agentul termic către populație.

În urma comasării RADET cu Electrocentrale București SA,  CET Vest, CET Sud, CET Progresu și  CET Grozăveşti vor intra în gestiunea municipiului Bucureşti.

Fuziunea RADET – ELCEN este pe agenda Primăriei Capitalei încă de la începutul anilor 2000, însă decizia politică a întârziat să apară. Realizarea acestei fuziuni ar rezolva și problema datoriilor istorice pe care municipalitatea le are către furnizorul de agent termic.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here