Omul de casă al lui Vanghelie, arestat. Edilului îi e frică de DNA

marian vanghelie

Cincisprezece oameni de afaceri, printre care un apropiat al primarului de la sectorul 5, Marian Vanghelie, au fost arestați pentru 30 de zile sub acuzațiile de evaziune fiscală și spălare de bani. 

Conform Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, inițial au fost reţinute 16 persoane, respectiv Ioan Preda, Nicoleta Preda, Loredana Năftănăilă, Ioniţa Pop, Marin Dumitru, Petrică Paraschiv, Ciprian-Bogdan Grigoruţ, Alexandru Tudor, Viorel Radu, Ramona-Liliana Mirică, Virgil Mirică, Marian Cocu, Adrian-Horea Cocu, Marius Bogza, Daniel Vişan şi Angela Postolache. Ulterior, în urmă cu o săptămână, judecătorii au decis arestarea a 15 dintre ele. Procurorii au luat măsura preventivă a controlului judiciar faţă Victor Ţene pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Potrivit sursei citate, în perioada 2009 – 2014, Marian Dumitru Marin şi Victor Ţene  au contractat, prin două firme,  lucrări de reabilitare termică, dar şi alte lucrări de construcţii. „Ulterior încasării banilor, inculpaţii au transferat în conturile a nouă societăţi comerciale controlate de ceilalţi inculpaţi reţinuţi în cauză, suma totală de 55.647.715 lei, 4.479.785 euro şi 1.082.818 dolari (un total de aproximativ 17.000.000 euro)”, potrivit PTB.

Cert este că, anul trecut, șase contracte de reabilitare termică a unor blocuri din sectorul 5 al Capitalei, în valoare de 20 milioane de euro, au fost atribuite de Primăria condusă de PSD-istul Marian Vanghelie, într-o singură zi, unei firme de construcții controlată de un vechi prieten de-al său.

SC Imob Lux Construct SRL este deținută de Ellery Limited, un offshore situat în Seychelles. Ellery este reprezentată de către Țene Victor, mâna dreaptă a omului de afaceri Marin Dumitru în mai multe firme. Cei doi sunt acționari în firma Solartech R.V.C. SRL.

Vanghelie dă vina pe firme și cere „curățenie”

Și, în timp ce anchetatorii își fac treaba, edilul PSD susține că nu are nicio legătură cu ancheta, propcurorii venind doar să ridice acte care să dovedească dacă firmele care au avut contracte cu Primăria Sectorului 5 și-au achitat dările la stat. Numai că sursele noastre au povestit că Marian Vanghelie a dat ordin să se facă „curățenie” la Primărie , fiindu-i teamă de DNA.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.