OCDE cere EXTINDEREA certificatului verde în România pentru profesii

Secretarul general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), Mathias Cormann, a afirmat vineri că România are una dintre cele mai mici rate de vaccinare din Uniunea Europeană şi a sugerat ca ţara noastră să extindă implementarea certificatului verde pentru mai multe activităţi sau chiar profesii.

CITEŞTE ŞI: ȘOCANT. O tânără a cerut certificat verde pentru hamsterul ei

În contextul vizitei oficiale pe care o efectuează la Bucureşti, secretarul general al OCDE a participat, la Palatul Victoria, la lansarea studiului „Economic Survey of Romania”.

Vaccinarea trebuie să fie o prioritate

„Din păcate, România are una dintre cele mai mici rate de vaccinare din Uniunea Europeană, cu doar 41% din populaţie vaccinată cu schema completă. Pe măsură ce varianta Omicron se răspândeşte, eforturile de accelerare a vaccinării, în special în zonele rurale, trebuie să fie o prioritate imediată. Înţelegem provocările, înţelegem impactul dezinformării de către mişcarea anti-vaccinistă. Eforturile de a creşte încrederea în vaccinare prin transmiterea de informaţii şi conectarea la comunităţile care nu au acces la servicii, combaterea dezinformării sunt cu adevărat cruciale. Sugerăm ca România să ia în considerare extinderea implementării certificatului verde pentru mai multe activităţi şi poate pentru anumite profesii”, a afirmat oficialul OCDE.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here