O nouă etapă importantă la podul peste Dunăre de la Brăila: se montează tablierul care susţine şoseaua

sursa: Radu Aramă

Pe șantierul podului suspendat peste Dunăre de la Brăila, constructorii se pregătesc să ridice primul segment de tablier metalic din cele 86 care vor forma structura suprafeței de rulare. Este o operațiune care va provoca timp de trei luni restricții de trafic pe șoseaua dig Galați-Brăila.

 „Constructorii se pregătesc să ridice primul segment de tablier metalic din cele 86 care vor forma structura suprafeţei de rulare. Toate au fost executate <peste drum> la şantierul naval VARD Brăila. Antreprenorii au o ţintă ambiţioasă de a ridica şi suda două segmente în fiecare zi dar, chiar dacă nu o vor atinge, toată operaţiunea poate fi gata în două-trei luni. Din acel moment podul intră în linie dreaptă”, transmit reprezentanţii Pro Infrastructura, pe pagina de Facebook.

Timp de aproape trei luni, pentru montarea segmentelor de tablier, pe şoseaua dig Galaţi-Brăila vor fi restricţii de circulaţie.

„Începând cu data de 12.02.2022, pe şoseaua dig Brăila-Galaţi, în zona ancorajului pod Brăila-respectiv accesul constructorului către turnul Braila, vor fi impuse restricţii de circulaţie prin limitarea vitezei şi devierea tuturor vehiculelor prin <drumul de serviciu> construit provizoriu. Aceste restricţii vor fi menţinute până la finalizarea montării segmentelor de tablier, aproximativ trei luni de zile”, a anunţat Esanu Viorel, reprezentant constructor.

Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila va fi cel mai scump pod construit vreodată în România. Obiectivul ar putea fi inaugurat la finalul anului 2022.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.