O familie a fost luată pe sus de mascații care au greșit adresa. „Unul dintre ei mi-a spus: culcat! M-am culcat, mi-au pus cătușele, fără să mai spună nimic”

O familie din Botoșani a fost ingrozită de mascați. Soțul a fost pus la pământ și încătușat, înainte să-și dea seama ce se întâmplă.

Alexandru M. dormea împreună cu soția și copilașul lor de 3 ani când au fost treziți de loviturile în ușa apartamentului. Bărbatul s-a dus să deschidă ușa, când doi angajați de la trupele speciale ale poliției au intrat în locuință.

„Unul dintre ei mi-a spus: culcat! M-am culcat, mi-au pus cătușele, fără să mai spună nimic. Al doilea a început să controleze prin toată casa. A trezit și copilul din somn, după care a strigat: liber! și a intrat în casă un al treilea polițist. Un comisar, cred.

Era îmbrăcat în civil și, fără să se prezinte, fără nimic, mi-a spus că au un mandat de percheziție, însă când au zis numele persoanei percheziționate, am spus că este o greșeală. Nu eram eu. Am rămas complet blocat de la şocul pe care l-am avut. Eram spectator în propria casă. Vorbeau Vorbeau poliţiştii cu soţia şi eu mă uitam şi nu mai ştiam ce să zic. Parcă eram cine ştie ce criminal”, a povestit bărbatul.

Speriată, soția acestuia i-a cerut ofițerului să prezinte legitimația. Acesta ar fi refuzat și a părăsit locuința unde oamenii legii au descins din greșeală.

„Eu știu că mai greșesc adresa cei de la pizza, dar Poliția?”

Poliţiştii le-ar fi spus proprietarilor să-şi schimbe numărul de pe uşă, potrivit observatornews.ro.

„Replica lor a fost ceva de genul ne pare rău, se mai întâmplă să greșim adresa. Eu știu că mai greșesc adresa cei de la pizza, dar Poliția? Totuși au resurse mai mari decât cei de la pizza. Și teoretic oameni mai bine pregătiți. Nici măcar nu s-a prezentat”, a spus soția bărbatului.

Speriați, cei doi soți au înțeles ce se întâmplase. Familia locuiește pe o alee care are același nume cu o stradă. Ei locuiesc la apartamentul 7. Apartamentul căutat de polițiști este tot 7.Numai că un apartament este la parter, altul la etajul unu. Unul este pe o alee, altul pe o stradă.

„La noi pe uşă scrie numărul 7. Poliţistul ne-a spus să ne schimbăm numărul de pe uşă, că nu e corect. Domnule, dar eu nu ştiu unde stau, trebuie să vii tu să îmi spui unde? I-a zis soţia să iasă afară la intrarea în bloc şi să vadă scris mare, cu litere îngroşate, strada, cu număr şi scară, tot.

Ei căutau aleea, un alt etaj, chiar şi un alt nume. Apoi, tot el, i-a spus soţiei că e cam recalcitrantă şi să se calmeze. Eu nu am avut niciodată probleme cu legea. Mă gândesc că poate eram plecaţi de acasă. Ce făceau, spărgeau uşa? Răscoleau toată casă? Tot din greşeală?”, a declarat Alexandru M.

Polițiștii au admis că au greșit

Reprezentanții Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoșani au aflat despre incident. Ei au admis faptul că cele două adrese asemănătoare le-a creat dificultăți.

„În dimineața zilei de 12 decembrie 2021, cu prilejul punerii în aplicare a unui mandat de percheziție domiciliară, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale, însoțiți de efective ale Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au descins în mod eronat la o altă locuință, fiind confundată categoria de adresă (Alee/Stradă). În timpul intervenției nu s-au produs distrugeri, accesul în apartament fiind permis de către proprietar”, a precizat agent principal Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Reprezentanții IPJ au declarat că situaţia este una unică pentru oamenii legii din judeţ.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here