Noua amnistie fiscală este cu dedicație pentru clientela PSD

noua amnistie fiscală lucru de acasa obligații fiscale angajator in străinătate

Senatorul liberal Ioan Cristina avertizează că noua amnistie fiscală este cu dedicație pentru clientela PSD, care face parte din rândul rău-platnicilor, iar statul român va pierde mari sume din aceasta OUG care urmează.

„Milioane de români buni platnici, care nu au datorii la stat, vor asista la o nedreptate strigătoare la cer. Această ordonanţă este cu dedicaţie pentru clientela PSD. Prin intermediul acesteia, cei care plătesc la timp sunt trataţi ca fraierii iar cei cu datorii sunt trataţi ca şmecherii”, afirmă parlamentarul liberal.

Ioan Cristina susţine că primii beneficiari ai ordonanţei sunt aproximativ 11.000 de rău platnici, care au datorii de zeci de miliarde de lei, cei mai mulţi din clientela PSD.

Amnistia fiscală va fi discutată în aprilie în Guvern şi această propunere va fi bine primită de mediul de afaceri, a declarat marţi seara, la postul public de televiziune, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

„Amnistia fiscală vine. Curând. Cei care ne urmăresc să nu creadă că pot să nu plătească la stat. Nu, e pentru trecut. Pentru companiile publice şi cele private. Această propunere va fi foarte bine primită de mediul de afaceri. În aprilie vreau să putem să o avem în Guvern. Luna viitoare. La o companie de stat asta este singura, unica şansă să poţi să o readuci în economic ca un actor activ”, a spus Teodorovici.

Guvernul a pregatit mai multe variante de eşalonare. Dar aceasta trebuie făcută într-o perioadă care să permită firmei să facă businessul pentru care a fost înfiinţată să-şi poată plăti obligaţiile faţă de terţi şi, într-un final, să dea şi statului o părticică din datoria pe care are să o dea, din principalul care rămâne.

LĂSAȚI UN MESAJ

*