Statul nu poate recupera tot prejudiciul din dosarul Microsoft. NIRO este singurul care a plătit paguba

Prejudiciul de peste 17 milioane de euro în dosarul numit de către presă „Microsoft I“ nu va fi recuperat integral, în ciuda declarațiilor optimiste ale șefei DNA. Ieri, Laura Codruța Kövesi a insistat că, în acest dosar, statul ar trebui să ia repede banii.

Luni, 3 octombrie, Înalta Curte de Casație și Justiție i-a condamnat definitiv pe Nicolae Dumitru „Niro“, Gheorghe Ștefan „Pinalti“, Gabriel Sandu și Dorin Cocoș la ani de închisoare și confiscarea a peste 17 milioane de euro în total. “Niro” a fost condamnat la o pedeapsă de doi ani și patru luni de închisoare, plus plata a 2.050.000 de dolari și un milion de euro.

Doar Niro a plătit

Dacă Nicolae Dumitru a plătit statului această sumă, în lei, încă din 2015 (Dumitru Nicolae a consemnat la CEC Bank suma de 12.709.670,00 lei, cu titlu de „folos necuvenit primit”), ceilalți trei condamnați nu au dat însă nici o lețcaie statului pentru a acoperi prejudiciul.

DNA nu a dispus sechestru pe bunurile lui Gabriel sandu, fostul ministru de la Comunicații, pentru că Sandu nu deține absolut nimic în nume propriu – nici un imobil, nici un bun mobil, nu are conturi. Nici de la ceilalți doi inculpați nu sunt mari speranțe de recuperare a întregului prejudiciu! Citește mai multe în România Liberă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here