Nicuşor Dan, contract suspect, fără licitaţie, pentru reparaţii stradale

Nicușor Dan

Primăria Capitalei, păstorită de Nicuşor Dan, a acordat un contract de raparații stradale unei singure companii, chiar în timp ce lansa licitația pentru același serviciu.

Dezvăluirea a fost făcută de jurnalistiștii de la Libertatea, care susțin că printre acționarii companiei se află și patronul unui local de fițe din Capitală.

CITEŞTE ŞI: Nicuşor Dan, veste PROASTĂ pentru bucureşteni: Nu sunt bani pentru căldură!

În același timp în care a lansat licitația deschisă pentru un acord-cadru gigant destinat reparației străzilor, de 1,6 miliarde de lei, Primăria București a dat unei singure firme, Straco Holding, 6 contracte de aproximativ 8,4 milioane de lei, adică 1,7 milioane de euro, pentru același lucru.

Cine este firma câştigătoare

Conform SEAP, Straco Holding, cea care efectuează lucrările pe bd. Mircea Vodă, a câștigat, între 26 octombrie și 8 noiembrie, exact ziua în care reporterii ziarului văd utilajele la lucru, șase contracte cu aceeași denumire – „Execuție lucrări de reparații străzi, parte carosabilă și trotuare în municipiul București”. Șase loturi cu prețuri diferite Contractele sunt diferite ca preț și au date diferite la care au fost încheiate. Cum toate au același nume, ziarul le împarte doar în loturi. Lot 1, contract semnat în 26 octombrie, valoare 1,6 milioane de lei; Lot 2, contract semnat în 4 noiembrie, valoare 1,24 de milioane de lei; Lot 3, contract semnat în 4 noiembrie, valoare 2,03 milioane de lei; Lot 4, contract semnat în 4 noiembrie, valoare 0,69 de milioane de lei; Lot 5, contract semnat în 4 noiembrie, valoare 1,93 de milioane de lei; Lot 6 contract semnat în 8 noiembrie, valoare 0,89 de milioane de lei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here