Nicolae Ciucă: O aeronavă Tarom va fi trimisă la Pretoria pentru a-i lua pe românii blocaţi în Africa de Sud

Sedinta de GUvern. Sursa foto: Digi24
Sedinta de GUvern. Sursa foto: Digi24

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că o aeronavă Tarom va zbura la Pretoria pentru a îi lua pe cei 36 de cetăţeni români care sunt blocaţi în Africa de Sud. Mai multe curse aeriene au fost anulate după apariţia variantei Omicron a coronavirusului.

Potrivit premierului, mai sunt disponibile 50-55 de locuri , astfel că aeronava va putea prelua şi alţi cetăţeni ai Uniunii Europene care sunt blocaţi, potrivit stirileprotv.ro.

„A apărut acea problemă privind cetăţenii români, o echipa de rugby din Baia Mare blocată în Africa de Sud şi mai sunt alţi patru cetăţeni români care sunt blocaţi acolo şi trebuie să se întoarcă acasă. Referitor la situaţia cetăţenilor români blocaţi în Africa de Sud, am avut o coordonare foarte bună cu MAE, cu Ministerul Transporturilor cu DSU şi începând de ieri au fost identificate soluţiile prin care să determinăm o decizie pe care o vom lua astăzi în şedinţa de Guvern şi în felul acesta am identificat la Tarom o aeronavă care va zbura la Pretoria şi va prelua cetăţenii români.

De asemenea, pentru că în aeronavă vor mai fi alte 50-55 de locuri libere, oferim această capabilitate şi celorlate ţări europene care nu au reuşit să îşi extragă cetăţenii din Africa de Sud şi în felul acesta vom urca această disponibilitate a noastră pe Mecanismul European pentru Situaţii de Urgenţă. Mi se pare cât se poate de normal să luăm astfel de decizii, pentru ca cetăţenii aşteaptă astfel de decizii de la noi. Ţinând cont că peste câteva zile vom sărbători Ziua Naţională ar fi o bucurie pentru noi toţi ca toţi cei care sunt departe de ţară să facem în aşa fel încât să simţim împreună româneşte”, a afirmat Nicolae Ciucă, la începutul şedinţei de duminică a Guvernului.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here