Nici după tragedia de la Oneşti, Cîţu tot nu vede haosul din Poliţie: Dacă sunt vinovaţi, vom lua măsuri!

Premierul Florin Cîțu susține că a discutat cu ministrul de Interne și i-a cerut o anchetă rapidă în cazul crimelor de la Onești, iar dacă polițiștii vor fi găsiți vinovați, să fie pedepsiți imediat.

„Am vorbit cu ministrul de Interne, domnul Lucian Bode, am cerut o anchetă rapidă și în același timp să se ia imediat măsuri, dacă se dovedește că au existat nereguli în acțiunile poliției. După ce vor veni rezultatele, vom veni și cu deciziile.”, a spus Florin Cîțu.

CITEŞTE ŞI: Marian Godină, despre intervenția de la Onești: ”Unii visează sniperi pe blocuri și rapel din elicopter”

Filmul tragediei

Muncitorii, un bărbat de 36 de ani și colegul lui de 52 de ani, au venit luni dimineață în apartament pentru o renovare. Agresorul ar fi fost anunțat de vecini că sunt în apartament iar acesta ar fi intrat peste ei, i-a culcat la pământ și i-a legat cu coliere de plastic de mâini. Soția sa se afla și ea în bloc, la etajul patru, de unde îl informa constant pe bărbat.

Primul apel la 112 a fost făcut în jurul orei 12:00, telefonul fiind dat chiar de atacator. Acesta le-a transmis polițiștilor că i-a sechestrat pe cei doi muncitori și că i-a legat. Atacatorul era nemulțumit că pierduse apartamentul în instanță.

Echipele de poliție ar fi ajuns la fața locului în câteva minute, însă au decis să cheme un negociator de la Bacău, care a ajuns după mai bine de două ore de la apel, în jurul orei 14:45.

Atacatorul le-a solicitat polițiștilor documente ale instanței prin care a pierdut apartamentul, suma de 300.000 de euro și o cameră de filmat, potrivit unor surse din anchetă.

Forţele de intervenţie, inutile

În tot acest timp, bărbatul se afla pe balcon, între cele două victime legate, de unde a discutat pentru câteva ore cu forțele de intervenție.

Imaginile surprinse arată o atitudine degajată a polițiștilor, în timp ce bărbatul amenință că „bag cuțitul în ei”. Acesta amenința că nu se liniștește până nu vede hotărârea judecătorească în baza căreia a pierdut apartamentul. „Nu mă liniștesc deloc, nu mă calmez deloc”, le transmite forțelor de ordine.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here