Negoiță a concesionat spaţii verzi fără să le măsoare, din ochi

Robert Negoiță
Robert Negoiță, pe când era mai sărac în păr

Robert NegoiţăDeși nu are voie, conform legii, să delege serviciile de gestionare a zonelor verzi din Sectorul 3 al Capitalei, fără aprobarea Consiliul General, edilul PSD Robert Negoiţă continuă să angajeze firme private pentru plantarea de flori, tunsul ierbii şi gestionarea marilor parcuri. Mai mult, a luat privaţi şi pentru gestionarea scuarurilor.

Culmea este că suprafaţa pentru care privaţii au fost angajaţi să o întreţină a fost stabilită ulterior, spun surse din interiorul Primăriei Sectorului 3, iar abia apoi aleşii locali ai PSD au votat, parafând „inițiativa” edilului PSD.

Concret, la sfârşitul lunii iulie, aleşii PSD au votat măsurarea spaţiilor verzi şi a scuarurilor, care au fost date în gestionarea unei firme private deși, încă din mai 2014, contractul cu societatea fusese parafat şi se stabiliseră deja şi sumele pe care urmează să le încaseze firma.

Robert Negoiţă a delegat serviciului de gestionare a parcurilor Titan, Titanii, Alexandru Ioan Cuza și Gheorghe Petrașcu firmei SC Cris Garden SRL . Potrivit legii 215/2001, singura instituție abilitată să concesioneze servicii publice locale, în acest caz – administrarea spațiilor verzi aparținând domeniului public din sectorul 3, este Consiliul General, nu un edil de sector sau aleșii locali, susțin sursele din Primăria lui Negoiță. Cu toate acestea, primarul sectorului 3 a atribuit, prin încredințare directă, firmei SC Cris Garden SRL dreptul de a gestiona cele patru parcuri și lucrările de reabilitare a lor, care se vor face cu bani din vistieria administrației locale, dar și dreptul de a încasa chirii și redevențe de la cei care fac comerț în acele zone. Din toți banii încasați, privații vor da Primăriei minimum 29.500 de lei, adică 6.500 de euro pe an.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.