Moș Crăciun de la Metrou: Aurel Radu a împărțit abonamente gratuite, de 200.000 de euro, la „colaboratori”

MetrorexAdunarea Generală a Acționarilor Metrorex a aprobat acodarea a 1.250 de cartele de acces gratuit pentru un an în trenurile de metrou. Responsabilitatea exclusivă a distribuirii acestor abonamente anuale i-a revenit lui Aurel Radu.  Fostul director al Metrorex a împărțit, la discreție, numai în ultimul an, 1.148 din cele 1.250 de cartele gratuite pe care i le-a aprobat de la Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) a societății de transport în subteran, companie care are ca asociat unic pe Ministerul Transporturilor. Cartelele au ajuns la apropiați ai directorului, inclusiv jurnaliști și angajați ai Primăriilor.

Altfel spus, reprezentanții ministerului de resort condus la aceea vreme de Ioan Rus au fost de accord să-i ofere lui Aurel Radu puterea de a împărți după bunul abonamentele anuale de acces la metrou.
“Potrivit prevederilor Statutului Societăţii Comerciale de Transport cu Metroul Bucureşti „Metrorex“ S.A., Anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 482/1999 privind înfiinţarea sa, AGA aprobă facilităţi şi gratuităţi de călătorie pentru persoane fizice sau juridice”, ne-au explicat reprezentanții Metrorex

Pe aceste considerente, s-a aprobat “emiterea unui număr de 1.250 cartele gratuite de acces în metrou pentru colaboratorii Metrorex care prin atribuţiile de serviciu pe care le au într-un mod continuu, necesită acces în metrou. Din numărul aprobat au fost acordate un număr 1.148 cartele”, ni s-a mai transmis de la Metrorex.

Aurel Radu, „filantropul de serviciu”

Metrorex
Aurel Radu a împărțit cartelele după bunul plac

Conform acelorași reprezentanți ai companiei publice, “Adunarea Generală a Acţionarilor a delegat competenţa de distribuire a acestor cartele, directorului general”. Tradus, Aurel Radu a distribuit fără vreun criteriu strict cele 1.148 de cartele care le permiteau beneficiarilor să intre un an întreg gratuit la metrou.

Dacă reprezentanții Metrorex susțin că aceste abonamente au fost împărțite la “colaboratori”, reprezentanții firmei de securitate care asigură paza în trenurile subterane ne-au precizat că agenții de pază nu au primit astfel de cartele. La rândul lor, membrii Uniunii Sindicatelor Libere din Metrou, USLM, susțin că angajații nu au primit astfel de “daruri”.

Cadouri de 200.000 de euro date „pe sprânceană”

Însumată, valoarea „cadourilor” împărțite de Aurel Radu ajunge la o sumă frumușică de 200.000 de euro, pe care fostul șef al Metrorex a făcut-o cadou cui a vrut. Mai exact, la 50 de lei abonamentul lunar, pentru primele patru luni ale acestui an se strânge o sumă de 51.495 de euro pentru cele 1.148 de cartele cadou. Apoi, câlculându-se la 70 de lei abondamentul din aprilie și până la sfârșitul anului, se mai strâng încă 145.447 de euro. În total, Aurel Radu a împărțit cartele cu o valoare de 196.942 de euro.

În urma unor discuții cu subordonați ai fostului director, am putut afla o parte din categoriile care au fost fericite de Aurel Radu cu abonamentele anuale în valoare de aproape 200.000 de euro. A fost vorba de apropiați ai lui Aurel Radu, de personalul secretariatului companiei, presă, angajați ai Ministerului Transporturilor, primării, instituții și agenții publice și nu numai. Însă, destinația majorității acestor cartele deja împărțite este necunoscută.

În legătură cu destinația exacta a cartelelor, reprezentanții Metrorex ne-au mai transmis doar că “nu a fost prevăzut un număr de cartele pentru primarul general, primarii de sector, demnitari din Ministerul Transporturilor şi directori ai instituţiilor publice”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here