Ministrul Transporturilor anunţă când vor fi aduşi în ţară românii blocaţi în Africa

Sorin Grindeanu/FACEBOOK

Avionul Tarom care aduce românii aflați în Africa de Sud va ateriza pe Otopeni pe 1 decembrie, în jurul orei 12:00, a anunțat luni ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

„Am fost în legătură permanentă cu prim-ministrul, care a gestionat împreună cu Raed Arafat această problemă. Noi am pus la dispoziție aeronava. După tot acest traseu, undeva pe 1 decembrie în jurul orei ora 12.00 aeronava va ateriza pe Otopeni, urmând ca de la Otopeni, Tarom să pună la dispoziție și transportul până la Baia Mare, fiindcă vorbim de echipa de rugby din Baia Mare”, a spus ministrul.

CITEŞTE ŞI: Un avion a decolat pentru a repatria 39 de români din Africa de Sud

În prezent avionul se află la Mombasa, în Kenya, pentru odihna echipajului și realimentare, a precizat Grindeanu.

Ce a anunţat premierul

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat duminică că o aeronavă Tarom va zbura la Pretoria pentru a-i lua pe românii blocați în Africa de Sud. În avion vor fi transportați și alți cetățeni europeni care vor să revină în țările lor. „Am identificat la Tarom o aeronavă care va zbura la Pretoria și va prelua cetățenii români. Deoarece mai rămân 55 locuri libere, oferim această capabilitate și acelor state europene care nu au reușit să-și extragă cetățenii din Africa de Sud”, a anunțat premierul Nicolae Ciucă.

36 de cetățeni români, printre care se află și sportivii din echipa campioană de rugby, au solicitat ajutorul Ambasadei României la Pretoria. Ei sunt blocați în Africa de Sud deoarece cursele aeriene au fost suspendate din cauza restricțiilor impuse după apariția noii variante a virusului.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here