Ministrul Sorin Cîmpeanu: Cursurile universitare în format fizic se reiau de miercuri

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

Universitățile reiau, de miercuri cursurile cu prezență fizică, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.  Decizia a fost luată ca urmare a terminării stării de alertă.

Acolo unde acest lucru nu este posibil, se poate decide „o perioadă optimă de tranziție de la sistemul online la activități cu prezență fizică”, a subliniat ministrul Educației.

Ministerul Educației a emis o notă care precizează faptul că începând de miercuri, 9 martie, universitățile vor reveni la activități didactice cu prezență fizică, potrivit digi24.ro.

„În situația în care acest fapt nu este posibil imediat, în vederea asigurării calității actului educațional, în funcție de specificul activităților desfășurate și în raport cu contextul actual (cazările studenților în căminele studențești, reconfigurarea orarelor etc), universitățile pot decide, în baza autonomiei universitare garantată de Constituția României, cu asumarea răspunderii publice, prin hotărâri ale Senatului universitar, o perioadă optimă de tranziție de la sistemul online la activități cu prezență fizică”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Universitățile sunt obligate să recupereze activitățile până la sfârșitul semestrului al doilea.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here