Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, despre RESTRICŢIILE de Sărbători

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, le cere românilor să fie atenți în perioada sărbătorilor de iarnă și să respecte măsurile generale deja cunoscute.

CITEŞTE ŞI: Rafila anunţă INTRODUCEREA certificatului verde

Fix din acest motiv Rafila este de părere că numărul cazurilor Covid-19 o să cunoască o creștere în ianuarie.

„O să apară o creștere a cazurilor la jumătatea lui ianuarie. Eu nu am o imagine clară, dar dacă o să fie cazul să limităm cred că putem să ajungem să avem un comportament responsabil și să trecem peste valul cinci. Trebuie luate măsuri cu autoritățile locale. Trebuie să ne protejăm persoanele vulnerabile. Să vedem care este mecanismul pentru eventuale măsuri. Ministerul Sănătății a fost, după cum știți, mai mult spectator. Trebuie să ascultăm de specialiși, nu de politicieni. În momentul de față se impune starea de alertă! De ce am așteptat să avem 500 de morți pe zi ca să luăm măsuri?”, a spus Rafila.

Testarea elevilor

„E un test rapid. Sunt multe care se vând în farmacie. Nu înțeleg care e problema să o faci pentru propriul copil sau elev. Filmele educative sunt extrem de ușor de făcut și de răspândit (n.r.: vorbind despre o posibilă campanie în acest sens). Veridicitatea testelor făcute acasă nu poate fi verificată. Cei care sunt simptomatici nu trebuie trimiși la școală de către părinți,” a conchis Rafila.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here