Ministrul Cazanciuc se arată dispus să demisioneze de dragul „înfăptuirii justiției”

Robert Cazanciuc

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat la Palatul Parlamentului, că îşi va da demisia „cu siguranţă” dacă acest gest va ajuta „la înfăptuirea justiţiei”, după ce premierul Victor Ponta i-a transmis că ar trebui să demisioneze în cazul în care CSM nu va lua o decizie rapidă faţă de dosarul violului de la Vaslui.

Robert Cazanciuc
Robert Cazanciuc

El a adăugat că, dincolo de declaraţiile publice, sunt proceduri în curs de derulare şi a menţionat că trebuie să se aştepte finalizarea procedurilor iniţiate de Inspecţia Judiciară şi numai după aceea să se discute dacă acest caz „particular” este o greşeală sau nu.  „Am văzut o ştire că m-a certat premierul pentru un caz anume, m-a dojenit premierul pentru lucruri care apar în spaţiul public. Dincolo de declaraţiile publice sunt proceduri în curs de derulare şi cred că trebuie să aşteptăm procedurile pentru a fi finalizate de către Inspecţie şi pe urmă să putem discuta dacă acest caz particular este o greşeală pe undeva sau nu”, a afirmat Cazanciuc.

O soluție în scurt timp

Despre declaraţia premierului potrivit căreia sesizarea la Inspecţia Judiciară nu mai este relevantă, ministrul Justiţiei a spus că CSM a sesizat Inspecţia încă de luna trecută, menţionând că în scurt timp aceasta o să dea o soluţie.  Întrebat de ce durează atât de mult ancheta, el a spus că în mod normal soluţionarea unui asemenea caz durează în jur de 30-40 de zile, iar Inspecţia Judiciară va urgenta soluţionarea acestei solicitări venite de la CSM. „CSM a sesizat la finalul lunii iunie, suntem în termen, cred că în câteva zile o să putem avea un rezultat preliminar de la Inspecţie. Eu cred că Inspecţia va urgenta soluţionarea acestei solicitări venite de la CSM”, a susţinut Cazanciuc.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here