Ministrul Apărării, Vasile Dîncu: Am riscat viața piloților noștri cu aceste avioane pentru că nu corespund actualei situații

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu a declarat că viața piloților români este pusă în pericol din cauza aeronavelor vechi, care nu fac față actualei situații.

Ministrul Apărării a făcut aceste precizări în contextul tragediei aviatice din județul Constanța, potrivit g4media.ro.

 Potrivit ministrului Apărării Naționale, fondurile pentru Armată nu au permis modernizarea iar consecințele se văd acum. Ministrul Apărării a mai comunicat faptul că programele de achiziții trebuie accelerate, iar bugetul de înzestrare a Armatei trebuie majorat.

”Am riscat viața piloților noștri cu aceste avioane pentru că nu corespund actualei situații. Fondurile pentru Armată nu au permis modernizarea și consecințele se văd acum. Contează analiza tehnică și concluziile procurorilor militari, după aceasta vom lua decizii. Procesul de înlocuire a început, dar nu putem să ne pronunțăm fără raportul procurorilor (…) Ne-am hotărât ca toate programele de achiziții să le accelerăm. Sper să putem să facem mai repede asta și să mărim bugetul înzestrării Armatei (…) Pierdem oameni și asta este o tragedie (…) Este absolut exclus (să aibă legătură cu războiul, n.red.), sunt scenarii SF”, a transmis Vasile Dîncu, ministrul Apărării.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here