Ministrul Alexandru Rafila: Infecția cu coronavirus a devenit asemănătoare cu o simplă viroză

Ministru Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat ca următorul val de infectări cu SARS-COV-2 nu va crea mari probleme în Româniaa, infecția cu coronavirus devenind deja asemănătoare cu o simplă viroză.

Ministrul Rafila a subliniat că anul trecut s-a înregistrat un număr record de decese din cauza coronavirusului, în valul patru murind 25.000 de persoane, potrivit .romaniatv.net.

„Eu am evitat să fiu tranşant, pentru că biologia este o ştiinţă şi o chestiune care este în continuă evoluţie. Opinia mea în momentul de faţă este că vor mai apărea îmbolnăviri, poate chiar un mic val, cum spuneţi dumneavoastră, dar care nu va avea impact asupra sănătăţii publice şi asupra capacităţii de apărare a asistenţei medicale. Dar asta nu înseamnă că în anumite zone sau în anumite populaţii vulnerabile care nu au fost protejate prin vaccinare nu vor fi la risc. Deci încet, încet această infecţie se transformă într-o viroză sezonieră şi dacă va exista un nou val, el nu va pune probleme mai ales că acum avem experienţă, suntem organizaţi şi am dezvoltat serviciile ambulatorii care previn supraîncărcarea spitalelor, a unităţilor de primiri urgenţe”, a declarat Alexandru Rafila.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.