Mihai Chirica redevine primar al Iaşi-ului cu ajutorul judecătorilor! DNA nu mai poate face nimic

proiect de mobilitate urbană Moldova se dezvoltă Sala Polivalentă Iași

Tribunalul Iași a admis cererea primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, de ridicare a controlului judiciar impus de DNA.

„Instanța admite plângerea formulată de petentul-inculpat Mihai Chirica împotriva ordonanţei procurorului de luare a măsurii preventive a controlului judiciar din 4 februarie 2022 dată în dosarul nr.3/P/2022 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi, cercetat pentru comiterea infracţiunilor de fals intelectual, în formă continuată (două acte materiale) și instigare la uzurparea funcției. Dispune revocarea măsurii preventive a controlului judiciar dispusă prin ordonanţa procurorului din 4 februarie 2022. Fără cale de atac”, au precizat vineri, 11 februarie 2022, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași.

CITEŞTE ŞI: Mihai Chirica, probleme pentru PNL: Ne costă!

Procurorii DNA au anunţat, pe 8 februarie, că primarul Chirica a fost pus sub control judiciar, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual în formă continuată (două acte materiale) şi instigare la uzurparea funcţiei, într-un dosar legat de construirea ilegală a unui bloc. Conform DNA, Mihai Chirica, în acest timp, nu are voie să exercite funcţia de primar.

În acelaşi dosar, a fost pus sub urmărire penală şi Gabriel Vasile Harabagiu, la data faptelor viceprimar al municipiului Iaşi, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de fals intelectual în formă continuată (două acte materiale) şi uzurparea funcţiei.

Ce spun procurorii

Potrivit DNA, cei doi ar fi dispus/semnat documente, cu încălcarea legii, în procedura de atestare a construirii, respectiv a extinderii unui imobil din municipiul Iaşi.

Concret, este vorba de un bloc care ar fi fost construit şi intabulat ilegal, cu mai multe niveluri faţă de cele prevăzute în autorizaţie, iar suprafaţa imobilului este mai mare decât cea din autorizaţie, fiind încălcat planul urbanistic zonal. Intabularea imobilului în cartea funciară s-ar fi efectuat cu sprijinul conducerii şi al unor funcţionari din cadrul autorităţii publice locale, în baza certificatului de atestare a edificării/extinderii construcţiei, datat 10 octombrie 2018, emis de Municipiul Iaşi. Cu privire la certificatul respectiv, din materialul probator administrat în cauză ar fi rezultat existenţa, pe parcursul derulării procedurilor de atestare a construcţiei, a trei variante diferite din punct de vedere al conţinutului sau al persoanelor care au semnat certificatul, toate variantele având acelaşi număr de înregistrare şi aceeaşi dată.

Conform DNA, emiterea certificatului a creat, pentru societatea beneficiară, posibilitatea de a înscrie dreptul de proprietate asupra imobilului în cartea funciară şi de a proceda la vânzarea apartamentelor din respectivul imobil.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.