Metrorex dă 27 milioane de lei pe aer ventilat în subteran

Modernizarea instalațiilor de ventilație pe magistralele 1, 2, 3 pe tronsonul Petrache Poenaru (Semănătoarea) – Timpuri Noi costă Metrorex 27 milioane de lei.

MetrorexLicitația a fost câștigată de asocierea între firmele TIAB și UTI Grup. Dealtfel, doar cele două societăți au depus ofertă pentru megacontractul celor de la Metrorex. Potrivit portalului guvernamental al achizițiilor publice, valoarea contractului este de 27.344.915 de lei fără TVA.

Partea altora

Conform anunțului de atribuire, 16 % din acest contract poate fi subcontractat către alte firme. Efectiv, cele două firme trebuie să instaleze echipamente de ventilație pe magistralele amintite.
Contractul a fost atribuit pe 10 iunie 2015, criteriul de selecție fiind „prețul cel mai scăzut”.

Ventilație și săpături

În toamna lui 2012, asocierea ASTALDI – Somet – TIAB– UTI GRUP S.A a câștigat licitația de construcție a Magistralei 4 de metrou cu două staţii (tronsonul Parc Bazilescu – Lac Străulești), lucrări demarate în urmă cu trei ani. La începerea lucrărilor, autorităţile anunţau că extinderea Magistralei 4 de metrou va fi gata în 30 luni de la data semnării contractului, respectiv pe 11 aprilie 2015.
Ulterior, constructorul italian Astaldi, care lucrează la extinderea Magistralei 4 de metrou, a anunţat că proiectul va fi gata un an mai târziu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here