Mesajul lui Iohannis pentru noul Guvern: România trebuie să meargă pe calea investițiilor

Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis miercuri, un mesaj în cadrul evenimentului „Topul Național al Firmelor 2021 – Economia merge înainte”, organizat de Camera de Comerț și Industrie a României. Mesajul a fost prezentat de către Cosmin Marinescu, Consilier Prezidențial – Departamentul Politici Economice și Sociale.

Noul Guvern va avea și sarcina reluării dialogului deschis, constructiv și orientat către creșterea sustenabilă a economiei, susține președinte Iohannis.

„Economia merge înainte și România trebuie să meargă înainte, pe calea dezvoltării sustenabile, prin investiții, prin inovare și digitalizare, prin utilizarea fondurilor europene, dar și printr-o relație onestă între stat și mediul de afaceri. (…) În 2020, scăderea economiei noastre a fost mai redusă, iar anul acesta revenirea este mai intensă, comparativ cu majoritatea țărilor din Uniunea Europeană. Dialogul constant și colaborarea dintre decidenți și mediul de afaceri în anul pandemiei, susținute intens și prin implicarea Administrației Prezidențiale, au constituit rețeta necesară într-o perioadă extrem de complicată”, transmite Klaus Iohannis, potrivit Digi 24.

Șeful statului amintește și de prefinanțarea PNRR și afirmă că România are recuperat, totodată, pregătirea cadrului financiar multianual.

„Știm cu toții că perioada încercărilor pentru economie nu s-a terminat. Noul Guvern va avea, printre altele, și sarcina reluării dialogului deschis, constructiv și orientat către creșterea sustenabilă a economiei noastre. În această perioadă de redresare economică, avem nevoie de consolidarea capitalului românesc și de atragerea de noi investiții, axate pe valoare adăugată ridicată. Mediul de afaceri are nevoie de performanțe cantitative, dar mai ales calitative, astfel încât întreprinderile mici și mijlocii, precum și firmele mari să evolueze cu ambiție și viziune pentru economia viitorului”, conchide șeful statului.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here