Membrii unei grupări care ar fi accesat conturile bancare ale mai multor români, după ce le-au compromis aplicaţiile mobile, arestați de DIICOT

DIICOT. Foto sursa: G4Media
DIICOT. Foto sursa: G4Media

O grupare specializată în efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi spălare a banilor a fost destructurată de poliţişti şi procurii DIICOT.

Membrii gruparii ar fi accesat conturile bancare ale mai multor persoane, făcând 50 de tranzacţii. Un cetăţean britanic a fost arestat, un român fiind plasat sub control judiciar, potrivit g4media.ro.

”La data de 23 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au efectuat 4 percheziţii domiciliare, într-o cauză având ca obiect comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, în formă continuată şi spălare a banilor”, au transmis, vineri, IGPR şi DIICOT.

La sfârşitul anului 2014 – începutul anului 2015, ar fi fost constituit un grup infracţional organizat, care ar fi urmărit obţinerea de foloase patrimoniale, prin săvârşirea infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi spălare a banilor.”Au fost vizate mai multe persoane vătămate, cărora le-ar fi fost compromise sistemele informatice, prin transmiterea unor e-mailuri ce conţineau software maliţios. Astfel se obţinea accesul la aplicaţiile de internet banking ale acestora, de unde bănuiţii ar fi transferat fraudulos sume de bani în conturile puse la dispoziţie şi administrate de către membrii grupului organizat. Sumele de bani obţinute în această modalitate ar fi fost supuse unui proces de spălare, prin retragerea sumelor de bani din conturi şi împărţirea acestora în cadrul grupului”, au mai transmis anchetatorii.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here