Medicul Gheorghiţă, mesaj pentru romi: Na dara! Na-i chanci nasul, hai te cheras o vaccino!

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, s-a adresat comunităţilor de romi, într-un mesaj în limba romani, pledând pentru vaccinare.

În mesajul video, Valeriu Gheorghiţă spune în limba romani: „Na dara! Na-i chanci nasul, hai te cheras o vaccino!”, ceea ce se traduce : „Nu te teme! Nu e nimic rău! Hai să facem vaccinul!”.

CITEŞTE ŞI: ÎPS Teodosie, făcut praf de medicul Valeriu Gheorghiţă: E responsabil moral de moartea oamenilor!


”În calitate de preşedinte al ANR, îi mulţumesc d-lui Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, pentru implicarea în campania ANR, prin care încercăm să informăm corect şi complet pe cât mai mulţi romi despre campania de vaccinare. Mesajul în limba romani al d-lui Valeriu Gheorghiţă, care s-a alăturat campaniei de informare a ANR, încearcă să elimine fricile romilor legate de vaccin”, a explicat Iulian Paraschiv, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Romi, care a făcut public mesajul coordonatorului campaniei de vaccinare.

Discuţii online

De asemenea, luni, de la ora 13.00, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, împreună cu Valeriu Gheorghiţă şi cu secretarul de Stat Raed Arafat vor discuta online cu 1.000 de romi din administraţia publică şi din comunităţile de romi, cărora le vor răspunde la toate întrebările legate de vaccinare, anunţă Paraschiv.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here