Medicul Gheorghiţă, foc şi pară pe blocarea certificatului verde: Înseamnă că nu e o urgenţă!

Coordonarul CNCAV, Valeriu Gheorghiță, a făcut acuzaţii dure despre faptul că Parlamentul a respins urgentarea adoptării legii certificatului verde.

„Dacă s-a respins urgentarea, eu înțeleg că nu avem o urgență epidemiologică. Cred că ceea ce semănăm în momentul de față vom culege mai târziu. Acesta este lucru pe care eu în înțeleg ca om și ca coordonator al campaniei de vaccinare”, spune Valeriu Gheorghiță.

Vaccinarea, singura soluţie

El spune, în calitate de medic, că măsurile pe care autoritățile trebuie să le ia trebuie să urmărească două aspecte – reducerea numărului de noi cazuri și creșterea ratei de vaccinare.

„Ca medic, eu cred că trebuie să luăm acele măsuri care să fie coerente, să fie logice încât să asocieze o reducere a riscului de infectare la nivel populațional, dar, în egală măsură, să stimuleze rata de vaccinare, pentru că altfel, dacă măsurile sunt doar pentru scăderea numărului de cazuri, cum pot să fie anumite măsuri restrictive, dar nu putem crește rata vaccinală, vom avea aceeași populație receptivă în perioada lunilor următoare, deci situația nu se va schimba”, conchide Gheorghiță.

Şi USR acuză

Reprezentanții USR susțin că prin respingerea la Camera Deputaților a dezbaterii în regim de urgență a proiectului legii certificatului verde s-a născut „o coaliție monstruoasă împotriva sănătății publice”. În replică, liderul deputaților PNL, Gabriel Andronache, susține că termenul de dezbatere a proiectului legii certificatului verde este de urgență, exact ca în cazul OUG, prin urmare cererea USR era fără obiect: „Propaganda nu ține loc de legalitate și constituționalitate”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here