Medic cardiolog, cuvinte șocante către fata unui pacient: ”Ce vrei tu, nesimțită ordinară, da ce, eu i-am dat boala la taică-tău? Fă-ți programare, fă-ți programare, măi nesimțito”

FOTO: fernandozhiminaicela/Pixabay.com
FOTO: fernandozhiminaicela/Pixabay.com

Limbaj șocant al unui medic. Spitalul Județean Sibiu a deschis o anchetă internă, după ce o doctoriță a fost înregistrată când jignește fiica unui pacient.

”Ce vrei tu, nesimțito? Eu i-am dat boală lui taică-to? Nesimțită ordinară!”, sunt cuvintele rostite la telefon de medicul cardiolog al SCJU Sibiu, potrivit observatornews.ro.

„Ca urmare a apariţiei în spaţiul public a unei înregistrări cu o convorbire dintre un medic cardiolog al SCJU Sibiu şi fiica unui pacient, purtată într-un mod inadecvat şi în care se utilizează cuvinte jignitoare, conducerea spitalului anunţă că va fi demarată de urgenţă o anchetă internă. Precizăm că nu tolerăm un astfel de comportament în cadrul unei instituții publice care trebuie să se afle la dispoziția cetățenilor, iar orice abatere de la conduită etică, morală și profesională va fi sancționată. Totodată, ne cerem scuze cetățenilor pentru această situație care nu ar fi trebuit niciodată să aibă loc în relația medic – aparținători sau pacient. Acest tip de comportament nu caracterizează personalul spitalului fiind doar o refulare personală de neacceptat” a transmis de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu.

”Ce vrei tu, nesimțită ordinară, da ce, eu i-am dat boală la taică-tău? „

Convorbirea a fost postată pe Facebook. Din ea se vede cum medicul cardiolog de la Spitalul Județean Sibiu jignește și umilește în mod revoltător o femeie care este nemulțumită de felul în care a fost tratat tatăl său cât a fost internat pe secția de Cardiologie.

Medic: ”Să nu mă mai deranjezi, nici în gardă, nici niciunde. Ți-am explicat o dată, de două ori, de trei ori, te rog eu frumos. Dacă nu, vă rog să nu mai sunați!”

Fiica pacient: ”Doamna doctor, șțiți cum mi l-ați trimis pe tată acasă? Șțiți că dormea în fund, cu capul rezemat pe perete? Că nu putea să respire?”

Medic: ”Tu vrei să te dau pe mâna poliției?”

Fiica pacient: ”Nu, doamna doctor, eu vă dau în tribunal. Am luat legătura și cu managerul spitalului și cu directorul. Am dovezi că tatăl meu nu se simte bine, cu toate că dvs l-ați trimis acasă”

Medic: ”Ce vrei tu, nesimțită ordinară, da ce, eu i-am dat boală la taică-tău? I-am făcut coronografie, dar nu ți-e rușine tu, nesimțito ordinară, că erau martori acolo în salon. Sunt oamenii din salon, nu ți-e rușine, nesimțită ordinară. (…) Dacă te mai prind că suni, îți spun că pun poliția pe ține. Fă-ți programare, fă-ți programare, măi nesimțito”.

Fiica pacient: ”Nu, doamna doctor, eu vă dau în tribunal. Am luat legătura și cu managerul spitalului și cu directorul. Am dovezi că tatăl meu nu se simte bine, cu toate că dvs l-ați trimis acasă”

Persoană care a publicat înregistrarea susține că este doar una dintre discuții, dar „există și altă din care reies posibile fapte penale și disciplinare”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.