Masca va fi obligatorie în București și în spațiile deschise. Anunțul lui Orban

masca de protecție, FOTO: coyot/Pixabay.com
FOTO: coyot/Pixabay.com

Premierul Ludovic Orban a anunțat că masca va deveni obligatorie în toate spațiile publice deschise și închise din București, după ședința de luni a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență. Decizia a fost luată după ce Grupul de Comunicare Strategică a raportat că rata de incidență a cazurilor de COVID-19 în București, în ultimele 14 zile, a trecut pragul de 3/1.000 de locuitori.

„Se va institui purtarea măștii în toate spațiile publice închise și deschise” după ședința CMSU de luni, de la ora 15.00, a declarat Ludovic Orban duminică seară la B1TV.

În Capitală se va suspenda activitatea restaurantelor și a cafenelelor, dar și a cinematografelor și teatrelor.

„Obiectivul nostru este ca în aceasta perioadă sa oprim creșterea numărului de infectari. Sunt cele mai severe măsuri cuprinse în hotărârea privind starea de alertă”, a subliniat Orban.

Luni: Ședința Comitetului pentru Situații de Urgență

Instituția Prefectului- Municipiul București anunță că, luni, 19 octombrie 2020, ora 15.00, va avea loc ședința Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență.

„În cadrul ședinței se va constata încadrarea în limitele de incidență cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile și se va hotărî, pe baza analizei prezentate de Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, măsurile care se vor aplica, potrivit H.G. nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum și pentru stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID- 19”, au transmis reprezentanții Prefecturii.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.