Marcel Ciolacu: Nicolae Ciucă nu va mai fi premier, dacă va fi numit președintele PNL

Marcel Ciolacu

Nicolae Ciucă nu va mai fi premierul României, „în mod cert”, dacă va prelua șefia PNL, a anunțat liderul PSD, Marcel Ciolacu.  Potrivit lui Marcel Ciolacu, în coaliție există o înțelegere ca PNL și PSD să împartă mandatul de premier pe perioada guvernării. Începând din mai, 2023, Nicolae Ciucă nu va mai fi premier, dacă va fi numit președintele liberalilor, a declarat Marcel Ciolacu.

„În acest moment, cu certitudine vă spun, dacă Ciucă devine președinte PNL, cu certitudine de 100% postul de prim-ministru, din mai, 2023, va fi preluat de PSD. Rămâne de văzut pe cine va desemna PSD premier. În acest moment eu sunt nominalizat să preiau funcția de premier la rotativă, dar mai este un an de zile până atunci. Ce este sigur e că Ciucă nu va mai fi premier. Acum nu mai e nicio crăpătură că acest lucru se va întâmpla”, a spus Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a mai spus că e posibil că liberalii să-l pregătească pe Ciucă pentru a candida la președinția României, după ce va fi ales liderul  partidului. „E dreptul lor să-l desemneze candidat”, a spus Ciolacu. El a declarat că și PSD va avea un candidat potrivit la președinția țării.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here