Marcel Ciolacu, liderul PSD, declarație bombă : Certificatul verde este o necesitate pentru români

Certificatul verde este o prioritate dar și o necesitate pentru români, a anunțat Marcel Ciolacu, președintele PSD.

„Cred că certificatul verde este o necesitate”

„Cred că certificatul verde, în contextul european, e o prioritate și pentru români.

L-am urmărit aseară pe Alexandru Rafila, am vorbit și cu el apoi, am vorbit și cu Alfred Simionis. Am văzut și amendamentele depuse de doctorul Streinu-Cercel.

Cred că vom ajunge la o concluzie așteptată și previzibilă pentru români.

Cred că certificatul verde este o necesitate”, susține liderul social-democrat.

Alexandru Rafila a precizat că obținerea certificatului verde în România ar trebui să se facă fără discriminare. Astfel, documentul ar trebui eliberat și la zece zile după prima doză în cazul celor care se vaccinează cu vaccinuri ARN mesager, la fel ca în cazul imunizării cu vaccinul în doză unică.

Potrivit lui Rafila, românii au în continuare nelămuriri privind certificatul verde. Motivul este faptul că nu li s-a explicat ce este documentul și că se poate obține inclusiv cu testare.

Senatorii PSD și AUR nu au votat pentru obligativitatea certificatului verde la locul de muncă

Premierul interimar Florin Cîțu a precizat că introducerea obligativității certificatului verde pentru angajați este cea mai non-invazivă măsură. Din acest motiv vor fi introduse în Parlament amendamentele necesare în acest sens, potrivit digi24.ro.

Senatorii au respins pe 27 octombrie proiectul de lege care impunea prezentarea certificatului verde la locul de muncă. Proiectul a fost respins de Senat cu 67 de voturi „pentru” și 60 de voturi „împotrivă”. Deoarece este o lege organică, erau necesare 69 de voturi pentru adoptarea acesteia. Parlamentarii PSD și AUR au votat împotriva proiectului de lege, care acum va ajunge la Camera Deputaților.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here