Mai multe medicamente gratuite și compensate de la 1 aprilie

FOTO Sursa :Pixabay
Sursa :Pixabay

Începând cu data de 1 aprilie 2022, Ministerul Sănătății a extins lista de medicamente gratuite și compensate prin introducerea a 34 noi molecule.

Guvernul a aprobat proiectul de Hotărâre privind modificarea și completarea anexei la HG nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând medicamentele de care beneficiază asigurații, cu sau fără contribuție personală, pe bază de prescripție medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi a medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naționale de sănătate.
Potrivit deputatului PSD Carmen Holban, membru al comisiei de sanatate publica din Camera Deputatilor, se asigură noi medicamente gratuite pentru afecțiuni oncologice, diabet zaharat, boli rare, cum ar fi hemofilie, talasemie, hipertensiune pulmonară, amitorofie spinală, amiloidoză și angioedem ereditar. Deputatul Carmen Holban a mai precizat ca Ministerul Sănătății și Guvernul au găsit soluțiile necesare pentru a asigura tratarea unor afecțiuni neurolgice, dar și pentru a veni în ajutorul celor care suferă de Parkinson, ciroză biliară, boli endocrine și metabolice, boli cronice ale rinichiului, boli degenerative ale ochiului precum glaucomul.
„Acestă nouă actualizare a listei medicamentelor gratuite și compensate, a doua din acest an, se înscrie în strategia Ministerului Sănătății de a crește accesul tuturor pacienților la tratamente de ultimă generație”, a mai precizat deputatul Carmen Holban.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here