Lucrările la Șoseaua Pantelimon, oprite până la primăvară

Șoseaua Pantelimon
Lucrările la Șoseaua Pantelimon sunt întârziate cu cel puțin un an

Primăria Capitalei a decis să oprească lucrările de modernizare la Șoseaua Pantelimon, una dintre cele mai aglomerate zone ale Capitalei.

Lucrările vor fi reluate la primăvară, în condițiile în care, în ultimele trei luni muncitorii au părăsit șantierul și au lăsat găuri pe marginea drumului și pe carosabil. Mai mult, parcările sunt ocupate de utilaje și de materiale de construcții pe care muncitorii nu le-au mai folosit după ce firma care lucrează, Tehnologica Radion, și-a anunțat insolvența.

Firma constructoare a realizat până acum doar un sfert din ceea ce ar fi trebuit să finalizeze până acum. Primarul general Sorin Oprescu susține că este mai bine să se sisteze lucrările și să se reia la primăvară.

Edilul Capitalei a găsit o scuză care să acopere incompetența și superficialitatea constructorului.El a precizat că în planul de modernizare a Șoselei Pantelimon este inclusă și schimbarea liniilor de tramvai și este mai bine ca lucrările să fie continuate anul viitor, astfel încât traficul să nu fie și mai aglomerat la iarnă.

Locuitorii de pe Șoseaua Pantelimon sunt revoltați că muncitorii au început să spargă asfaltul în urmă cu un an și încă nu se văd mari rezultate. Planul de modernizare cuprinde și realizarea unei parcări subterane cu 400 de locuri, însa lucrările nici nu au început.

Probleme sunt și pe Șoseaua Iancului, unde șinele de tramvai ar fi trebuit schimbate, însă muncitorii nu au reușit să finalizeze proiectul cu toate că lucrările au început de apropae doi ani.

„Mereu este aglomeratie aici, blocaj, muncitorii se chinuie de un an de zile sa schimbe cateva sine de tramvai”, a spus un locuitor din zona.

Mai mult, Theodor Berna, patronul firmei Tehnologica Radion, care a câștigat contractul de modernizare, a fost arestat preventiv în luna august pentru evaziune fiscală. Muncitorii au dispărut atunci de pe șantier, pentru o perioadă, pentru că firma de construcții a intrat în insolvență. Decizia de oprire a lucrărilor pe Șoseaua Pantelimon vine în condițiile în care executatul a înregistrat întârzieri în ultimele luni.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here