Locurile de joacă din șase parcuri din Capitală, propuse pentru închidere de comisarii ANPC

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a propus închiderea locurilor de joacă din şase parcuri bucureştene, pentru o perioadă cuprinsă între 6 şi 12 luni, din cauza neregulilor descoperite.

ANPC  a amendat cu 10.000 de lei instituţia din subordinea Primăriei Capitalei, care administrează aceste parcuri.
Parcurile controlate de comisarii bucureşteni sunt Tineretului, Carol I, Cişmigiu, Izvor, Circului şi Herăstrău, a declarat Paul Anghel, director la ANPC, potrivit digi24.ro.


„Amenda pe care astăzi suntem nevoiţi să o aplicăm Primăriei Generale reprezintă un strigăt al părinţilor adresat celor care au înlocuit acţiunea cu scuza. Mi-ar fi plăcut să pot face mai mult, dar pare că nici cei mici, nici noi nu putem determina o schimbare. Îmi cer eu scuze în numele celor care, spre deosebire de noi, se ascund în birouri. Vor inventa din nou scuze inutile cu iz politic, uitând probabil că a fi copil nu înseamnă asta”, a mai spus directorul general al ANPC, cel care a coordonat acţiunea de control în parcurile administrate de ALPAB, instituţie aparţinând Primăriei Capitalei.

Neregulile constatate au fost existenţa covorului anti-impact (tartan) depreciat, cu denivelări şi bucăţi lipsă; existenţa unor tobogane cu pantă de alunecare şi tubulatură metalică (interzise prin HG 435/2010), iar tubulatura aferentă toboganelor prezenta o distanţă foarte mare între îmbinări; folosirea unor echipamentele tehnice care prezentau un grad de uzură ridicat, depreciate, rupte, cu bucăţi lipsă, cu urme masive de rugină, cu şuruburi fără protecţie.


Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here