La Academia Militară au apărut gropi în asfalt. Acum două zile drumul s-a surpat la podul Izvor

Academia Militară

La Academia Militară asfaltul a început să se umfle și să crape. Incidentul s-a produs joi dimineață, când circulația era intensă, fapt pentru care s-au înregistrat blocaje în trafic.

Situația a fost creată de lucrările la Metrou. Specialiștii spun că utilajul care săpa la Magistrala 5 a urcat la șase metri, în loc de standardul de 12 metri, iar asfaltul s-a umflat și a crăpat.

Specialiștii de la Metrou au evaluat stricăciunile. „Din cauza unor elemente necunoscute privind terenul (umpluturi necompactate, eventuale puţuri vechi, etc.), s-a diminuat presiunea de excavare a echipamentului pentru săpat tuneluri “Sfânta Filofteia” care asigura execuţia tunelului de metrou dintre staţiile Academia Militară şi Eroilor 2. Acest fapt a determinat ieşirea la suprafaţă a unei cantităţi de material (emulsie bentonitica) şi umflarea carosabilului cu circa 10-12 cm pe o lungime de aproximativ 6 m. A fost afectată doar o bandă de circulaţie dintre cele trei, pe o lungime de circa 10 m”, informează Metrorex.

Potrivit reprezentanților companiei, echipe ale Metrorex și ale constructorului Astaldi analizează situația creată. Cu toate că la suprafață au apărut probleme, specialiștii spun că terenul și tunelul sunt stabile, iar săpăturile se vor desfășura în condiții normale. Metrorex a promis că va decoperta și va asfalta zona avariată.

În urmă cu două zile asfaltul a cedat și la podul Izvor. Drumul s-a surpat în urma unor infiltrații în rețeaua Apa Nova. Porțiunea surpată va fi reparată până la sfârșitul acestei săptămâni.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here