joi, decembrie 26, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăJudecătorii nu se pun de acord în dosarul lui Sorin Oprescu! Ce...

Judecătorii nu se pun de acord în dosarul lui Sorin Oprescu! Ce urmează

-

Curtea de Apel București a repus, vineri, pe rol dosarul în care este judecat pentru fapte de corupție fostul edil al Capitalei, Sorin Oprescu.

Cei doi magistrați din completul de judecată nu au fost de acord cu privire la decizia finală, ceea ce a condus instanța la constituirea completului de divergență.

Concret, un al treilea magistrat este chemat în complet astfel încât să poată fi îndeplinită balanța de 2 la 1, în vederea emiterii deciziei definitive din acest caz.

Curtea de Apel București a finalizat în urmă cu două săptămâni dosarul în care fostul edil al Capitalei Sorin Oprescu a fost deja condamnat la 5 ani și patru luni de închisoare cu executare iar instanța urmează să stabilească decizia definitivă din acest caz.

Curtea a stabilit data pronunțării deciziei definitive în acest dosar pentru 16 aprilie.

CITEŞTE ŞI: Când va afla Sorin Oprescu verdictul DEFINITIV

Curtea de Apel București a finalizat în urmă cu două săptămâni dosarul în care fostul edil al Capitalei Sorin Oprescu a fost deja condamnat la 4 ani și patru luni de închisoare cu executare iar instanța urmează să stabilească decizia definitivă din acest caz.

Curtea a stabilit data pronunțării deciziei definitive în acest dosar pentru 16 aprilie.

La ultimul termen de judecată instanța a ascultat pledoariile finale ale acuzării și apărătorilor celor din dosar, respectiv motivele pentru care a fost contestată prima deciziei din acest dosar.

Procurorii DNA au cerut majorarea pedepselor în dosar, dar şi confiscări extinse.

DNA vrea pedepse mai mari

„Solicităm aplicarea confiscării extinse la Oprescu Sorin. Vorbim de sume de bani uriașe găsite la percheziții. El a susținut ca sunt sume ale tatălui său. El nu a putut face nicio formă de dovadă privind aceste sume uriașe de bani.

Inculpatul a spus că sumele de bani au fost primite cu titlu licit. Referitor la pedepse, constatăm o infracțiune de luare de.mita de 25 000 de euro.

Se recunoaște primirea banilor dar nu natura primirii lor. O faptă de grup infracțional organizat. Spune despre fapta că nu știe nimic.

Omul cu funcția cea mai mare din acest dosar, omul care semna, spune că nu știe nimic. Fără el nu se efectua nicio plată.

Plățile în acest dosar au fost făcute foarte repede în vreme ce la perioada respectivă se făceau foarte greu potrivit statisticilor.

Orientați pedepsele către maximum special.

Prin prisma funcției deținute a inteles sa pervertească actul administrativ. A înțeles să comită cele mai grave fapte prevăzute de Codul Penal.

Pentru fapta denslalare de bani alemcati-va atent și observați ca faptele s-au derulat așa cum a fost explicat în dosar.

Din cei 25.000 de euro Oprescu ia suma de 11.000 de euro și se duce și îi duce inculpatei Adina Rus.

Condamnarea fostului primar general Sorin Oprescu a fost motivată în timp-record de Tribunalul Bucureşti. La nici trei săptămâni de când Sorin Oprescu a fost condamnat, în primă instanţă, la patru ani şi patru luni de închisoare cu executare, magistatul, între timp pensionat, a explicat care au fost probele pe care şi-a bazat decizia.


Acuzaţiile procurorilor

Pe 20 noiembrie 2015, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Sorin Oprescu pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat. În aceeaşi cauză sunt judecaţi Bogdan Popa – fost şef al Administraţiei Cimitirelor, Cristian Stanca – fostul şofer al lui Oprescu, Mircea Octavian Constantinescu – fost şef al Direcţiei Economice din Primăria Capitalei, Ruxandra Mihaela Petroi Avasiloae – fost director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti, Florin Şupeală – fost director adjunct al Centrului, Claudiu Bengalici – administrator al unei societăţi comericale, Ion Niţă şi Romeo Albu.

Procurorii acuză că în perioada 2013 – 2015 un grup organizat la care ar fi aderat şi Oprescu ar fi înfiinţat în administraţia locală din Bucureşti un sistem prin care firmele care doreau să primească contracte din partea instituţiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să dea o parte din profit sub formă de mită unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.

Astfel, firma executantă păstra pentru sine între 30 şi 33% din profitul brut, iar diferența era remisă funcţionarilor din cadrul aparatului primarului municipiului Bucureşti, cu titlu de mită. O parte de 10 la sută din valoarea contractului era cerută pentru Sorin Oprescu, potrivit DNA.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Mii de solicitări la Ambulanţă la Crăciun

0
Peste 3000 de solicitări, au fost înregistrate la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov (SABIF) din dimineaţa zilei de 24 decembrie, până joi dimineaţă, a declarat pentru News.ro, managerul SABIF Alis Grasu, care a precizat că bilanţul este similar...