ÎPS Teodosie desfiinţează certificatul verde în biserici: Poţi să omori omul! Este o depărtare a creştinilor mai rău decât în comunism

Judecătorul Deliorga l-a achitat pe Teodosie de Constanţa
Judecat pentru fapte de corupție, Înaltpreasfințitul Teodosie își așteaptă sentința

Discuţiile pe tema oportunităţii introducerii certificatului verde pentru accesul în biserici au stârnit nenumărate comentarii.

Unul dintre ierarhii BOR a catalogat aceasta idee ca fiind mai rea decât ceea ce făceau comuniştii.

CITEŞTE ŞI: BOR respinge certificatul verde: Biserica este un serviciu vital!

„Certificatul nu izbăveşte de boală. Este un act politico-administrativ cerut mai mult de administraţie, de politică, nu de medici. Unii medici, care sunt şi politicieni, sunt obligaţi să-l ceară, dar nici ei nu cred ceea ce cer. Acest certificat verde nu te face imun, dimpotrivă, cei vaccinaţi îmbolnăvesc mai uşor decât cei nevaccinaţi care stau la distanţă”, a declarat ÎPS Teodosie.

Riscurile vaccinului

ÎPS Teodosie nu s-a rezumat în a le vorbi credincioşilor doar despre certificatul verde, el a discutat şi despre vaccinul anti-COVID-19, arătând diferite riscuri despre care „a auzit” de la medici, ierarhul nespecificând concret numele vreunui medic specialist.

„Avem atâtea cazuri de oameni vaccinaţi cu trei doze care au murit. Din ce ştiu de la medici, că m-am consultat, n-ar trebui să fie făcut vaccinul (de aceea unii mor după vaccin) fără o analiză. Poţi să omori omul cu vaccinul”, a adăugat ÎPS Teodosie.

Teodosie consideră un abuz certificatul verde cerut la Biserică sau la locul de muncă.

„Impunerea acestui certificat verde la Biserică este o depărtare a creştinilor de Biserică mai rău decât în comunism. Comuniştii nu au făcut asta. Îi rog pe parlamentari să nu fie de acord cu obligativitatea certificatului verde pentru că este un act administrativ şi politic, nu este un act medical care absolvă de boală sau că acea persoană este imunizată. Sunt multe voci medicale care arată că acest vaccin scade imunitatea,” a spus ÎPS Teodosie.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here