VIDEO Klaus Iohannis la Iași. Cetățenii i-au cerut președintelui autostradă spre Moldova

În fața Centrului de evenimente Agora a fost montat un banner uriaș pentru a-l întâmpina pe Klaus Iohannis la Iași și pentru a-i reaminti președintelui care este prioritatea pentru Moldova.

“Domnule președinte, nu uitați de Autostrada Unirii A8!”, era scris mare pe banner. În momentul în care a coborât din mașină, Iohannis a fost înconjurat de o mare de ieșeni. Cei mai mulți l-au aplaudat și i-au scandat numele.

Șeful statului le-a răspuns ieședinlor. „Această autostradă este cel mai important obiectiv de infrastructură pentru Moldova. Dacă scăpăm de pesediști și ajungem să avem un guvern liberal, această autostradă se va face. Avem nevoie de infrastructură rutieră, digitală. (…) Pentru Moldova, o Românie normală este una în care există o autostradă care leagă Moldova de restul țării”, a spus președintele Klaus Iohannis la Iași, unde a participat la o reuniune electorală a PNL.

Mai multe organizații civice locale din Moldova solicită de mai mulți ani construcția „Autostrăzii Unirii” (A8), care să lege Moldova de restul țării, cu Transilvania, peste Carpați. În prezent, Moldova este izolată rutier de restul țării, la nivel de infrastructură.

Iohannis la Iași, despre autostradă

„Ideea cu autostrada nu este doar o ambiție politică, nu este în niciun caz un moft. Acum, în secolul 21, secolul mobilității, avem nevoie de infrastructură ca de aer, fiindcă altfel pur și simplu vom rămâne în urmă. Cum în urmă a rămas România, fiindcă am avut din nefericire atâția ani la conducere PSD. Este principalul motiv al rămânerii în urmă a României. Fără PSD, România ar fi fost mult mai departe. Ar fi fost în rând cu celelalte națiuni europene”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

 

LĂSAȚI UN MESAJ