Iohannis, cerere FULGER la CSM. SIIJ trebuie desfiinţată!

FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

Președintele României, Klaus Iohannis, susține că procesul de revizuire a legilor justiției trebuie finalizat, iar SIIJ desființată.

„Marile sisteme publice, precum cel de sănătate sau judiciar, au fost nevoite să dezvolte o capacitate mai mare pentru a duce activitatea în serviciul publicului la nivel cât mai ridicat. În situația de criză statele sunt nevoite să ia măsuri imediate pentru a proteja viața și sănătatea cetățenilor.

CITEŞTE ŞI: Nicolae Ciucă anunță că SIIJ va fi desființată până la 31 martie 2022

Misiunea justiției de a asigura că răstrîngerea unor drepturi și libertăți devine cât se poate de importantă. Justiția consolidează încrederea în stat și reamintește că nimeni nu e mai presus de lege.

Revizuirea legilor Justiţiei

Într-o perioadă în care societatea e mai polarizată răspunsul prompt al sistemului judiciar este esențial. În ciuda tuturor lucrurilor negative, pandemia a avut și lucruri pozitive, iar digitalizarea e unul din ele.

Așteptările românilor de a avea un sistem de justiție modern sunt la fel de actuale și legitime.

Procesul de revizuire a legilor justiției trebuie finalizat, iar anomaliile precum SIIJ trebuie înlăturate. Fac un apel în fața CSM: să folosiți experiența dvs. ca România să facă pași în această direcție. (…) Îmi doresc ca discuțiile despre reformă să fie mai puțin polarizate de partide”, a declarat președintele Iohannis.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here