Independenții bat marile partide în sondajele pentru alegerile locale. Ștefan Florescu și Nicușor Dan conduc detașat

Alegeri locale 2020

Florescu-Stefan-1După scandalurile de corupție din PSD și PNL, bucureștenii au început să își îndrepte interesul către candidații independenți, care au început să câștige tot mai mult interesul locuitorilor Capitalei. În timp ce candidații liberali și cei ai social democrațiilor au stagnat sau au scăzut în sondaje, independenții au câștigat procente în toate sondajele realizate de cele două partide.

De exemplu, Nicușor Dan și Ștefan Florescu sunt cei mai bine cotați candidați pentru un fotoliu de primar de sector sau edil-general al Capitalei.

Dacă PSD caută în continuare, prin sondajele comandate, candidații potriviți la sectoare, PNL i-a stabilit aproape în totalitate. Singura problemă a liberalilor o constituie în continuare Sectorul 6, unde termenele finale de alegere a pretendentului au fost amânate de două ori până acum. Dilema PNL constă în aceea că deputatul Răzvan Mironescu, propus inițial, nu trece de 21 %, în cel mai fericit caz, clasându-se pe locul 3 în sondaje, iar Ştefan Florescu, avansat ca variantă ulterioară, este cel mai bine cotat candidat, din postura de independent. La scorul pe care îl înregistrează Florescu, PSD și PNL riscă să piardă  Sectorul 6 în favoarea unui independent, scrie sursazilei.ro.

Nicușor DanÎn ceea ce-l privește Nicușor Dan, acesta este cotat cu şanse de 28 la sută șanse, în timp ce candidatul PSD, Gabriela Firea, are 30% șanse să fie votată de bucureșteni. Potrivit surselor din cadrul partidelor, Nicușor Dan are toate șansele să obțină mai multe procente în următorul sondaj, deși nu are în spate un partid, precum Gabriela Firea.

Cetățeanul TV

4 COMENTARII

  1. Poi cu msa nu fie in topul preferintelor independentii , cand singura lor grija sunt cetatenii … al partidelor era sa isi plateasca politele !

  2. In sectorul 6 nici nu se pune problema sa avem alt favorit!!! Domnul Florescu face pentru noi tot ceea ce ii sta in putinta!! Este singurul caruia ii pasa de noi!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here