Încă o problemă pentru Cioloș. Cristina Guseth nu e competentă să fie membru al Consiliului Superior al Magistraturii, chiar dacă va fi ministrul Justiției!

Cioloș
Numirea Cristinei Guseth ca ministru al justiției, încă o problemă pentru Cioloș
Cioloș
Numirea Cristinei Guseth ca ministru al justiției, încă o problemă pentru Cioloș

Surse juridice au dezvăluit, pentru Cetățeanul.net, încă o problemă cu care se va confrunta unul dintre membrii Guvernului Cioloș. Cristina Guseth nu va putea fi membru al CSM, deoarece nu are competența să o facă, nefiind specialist în drept.

Potrivit Legii privind organizarea și funcționarea CSM (317/2004), ministrul Justiției este de drept și membru al CSM. Calitatea de mebru al CSM și, mai ales, atribuțiile pe care le au membrii plenului impun însă un grad de specializare. În această situație, nefiind specialist în drept, Cristina Guseth nu poate îndeplini atribuțiile de membru al Consiliului Superior al Magistraturii. Iată două exemple  de atribuții pentru care Cristina Guseth nu la poate îndeplini, nefiind specialist în drept: „Hotărârile Consiliului Superior al Magistraturii, în plen şi în secţii, se iau prin vot direct şi secret şi se motivează (art.29 alin. 4); Consiliul Superior al Magistraturii asigură respectarea legii şi a criteriilor de competenţă şi etică profesională în desfăşurarea carierei profesionale a judecătorilor şi procurorilor art. 30 alin.(3)”.

Potrivit juriștilor consultați de cetățeanul.net, „numai un specialist în drept  poate să motiveze sau să semneze, în cunoștință de cauză, motivarea unei Hotărâri a  CSM, sau să aprecieze cu privire la respectarea legii și criteriile de competență profesională ale judecătorilor și procurorilor, în sensul prevăzut la art.30 alin.(3)”. Or Cristina Guseth este inginer – a absolvit Facultatea de Electronică și Telecomunicaţii din cadrul Institutului Politehnic din București, în 1983, iar niciuna dintre specializările sale ulterioare nu este în domeniul dreptului.

 

Cetățeanul TV

2 COMENTARII

  1. In legatura cu numirea Cristinei Guseth ,consider o mare jignire a poporului ROMAN ,o lipsa de demnitate a comisiei parlamentare care a transformat o formalitate numirile……..,oare ce rost mai au pe viitor ..!?. .-Consider ca era decent c
    a doamna Guseth sa renunte la audieri mai ales ca i-sa dat sansa sa o faca . ESTE O RUSINE A INTELACTUALITATII ROMANESTI SI RAMAN INTERZIZ. ASUPRA CV-iul ACESTEI DOAMNE CUM DE A AVUT SANSA SA FIE REPREZENTANTUL UNOR ONGEURI DE PRESTIGIU! INCA NU E TARZIU CA DOMNUL COLOS URGENT SA-O SCHIMBE PE ULTIMA SUTA DE METRII ..! Pacat ca acest popor are parte de tampiti in fruntea tarii lipsiti de imaginatie creativa pe domenii nemotivati pe functiile la care au pretentie sa acceada inconstienti ca functia pe care candideaza poate sa.-le atraga raspunderii penale fara sa-si dea seama!.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here