I-am depăşit pe britanici! Românii sunt cei mai stahanovişti angajaţi din Uniunea Europeană

stahanoviştiAngajaţii români cu normă întreagă sunt cei mai stahanovişti din Uniunea Europeană, cu 41 de ore lucrate pe săptămână la nivelul anului trecut, fiind urmaţi la mică distanţă de Luxemburg, Marea Britanie, Portugalia, Germania şi Polonia.

La polul opus se situează angajaţii din Finlanda şi Franţa, care pe parcursul unei săptămâni au lucrat 37,3 ore, potrivit unui raport al Fundaţiei Europene pentru Îmbunătăţirea Condiţiilor de Muncă şi Viaţă (Eurofound). Orele lucrate se referă doar la locul de muncă principal, excluzând o a doua slujbă sau activităţi part-time.

Numărul mai mic de ore lucrate de francezi şi finlandezi înseamnă că aceştia s-au aflat la serviciu pe parcursul unui an cu peste patru săptămâni mai puţin decât românii. Angajaţii stahanovişti din România sunt urmaţi de cei din Luxemburg şi Marea Britanie (40,9 ore/săptămână), Portugalia (40,4 ore), Germania (40,3 ore) şi Polonia (40,2 ore).

În zece dintre cele 13 ţări care au aderat la UE începând din 2004, numărul de ore lucrate pe săptămână s-a situat peste media UE, de 39,5 ore. Astfel, în rândul celor 13 ţări, doar Ungaria (39,1 ore), Malta (39,2 ore) şi Slovacia (39,3 ore) au avut un program de lucru mai redus.

În România, programul de lucru negociat colectiv este de 40 de ore pe săptămână în România, maxim în UE.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here