HALUCINANT. O asistentă a lăsat Ambulanţa cu bolnav să aştepte ca să…culeagă flori de soc!

Conducerea SAJ Bihor a primit reclamațiile luna trecută, însoțite de două filmări făcute cu telefonul. Potrivit expeditorului, Marin Mierluț, fost ambulanțier la stația din Marghita, care a făcut plângerile printr-un avocat, una dintre înregistrări a fost realizată pe 6 iunie, surprinzând o ambulanță ce avea semnalele luminoase pornite, dar care era oprită pe marginea drumului către Oradea, asistenta Simona Pop culegând flori de soc.

CITEŞTE ŞI: O ambulanţă a fost implicată într-un accident rutier în municipiul Buzău

„Echipajul a preluat un pacient din Derna și s-a decis că trebuia transferat la Oradea. Asistenta a cerut însă șoferului să oprească pe drum ca să culeagă flori de soc”, a explicat BIHOREANULUI Marin Mierluț.

În filmare se vede cum soția pacientului a coborât la rându-i din mașină și discuta cu asistenta. „Se observă că era îngrijorată. Cel mai probabil, această stare de îngrijorare i-a fost creată de faptul că deși soțul său se afla în autospeciala SAJ Bihor, care avea semnalele lumioase în funcțiune, doamna Pop Simona Andrea (n.r. – asistenta) a preferat să-și prioritizeze nevoile personale față de transportarea pacientului într-un termen cât mai scurt la unitatea medicală”, se arată în sesizarea trimisă de Mierluț conducerii SAJ Bihor și Ministerului Sănătății.

La cumpărături

Cealaltă înregistrare trimisă de fostul ambulanțier, realizată în 18 iunie, îl are ca protagonist pe un șofer al stației din Marghita, Ioan Filip, care în acea zi a oprit salvarea în parcarea unui supermarket din oraș, „pentru cumpărături”, tot în timp ce avea un pacient în mașină.

„Filip Ioan, în timp ce se afla în cadrul programului de muncă, se plimba nestingherit prin orașul Marghita, cu plasa de cumpărături în mână”, se arată în sesizare. Conform acesteia, „numita Pop Simona, în intervalul de timp în care ambulanțierul își făcea cumpărăturile, a preferat să stea în curtea stației de ambulanță și să fumeze, în tot acest timp pacientul așteptând să fie transferat spre o unitate medicală din municipiul Oradea”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here