Guvernul adoptă o ordonanţă prin care ISU va putea să închidă localurile cu probleme

ISUGuvernul va adopta o ordonanță de urgență care dă dreptul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) să închidă pe loc localurile care nu respectă legislația privind protecția la incendii, a anunțat marţi premierul Victor Ponta.

„Astăzi, din punct de vedere legislativ, vreau să modificăm prin ordonanță de urgență și să clarificăm competența legislativă. Adoptăm ordonanța de urgență prin care dăm putere direct celor de la ISU, nu autorități locale, nu altcineva, să verifice aceste localuri în care au loc acțiuni care implică foarte multă lume, să le verifice din punctul de vedere al respectării condițiilor privind protecția împotriva incendiilor și a catastrofelor și să ia pe loc măsura închiderii acestora, sigilare, până la momentul la care își îndeplinesc condițiile”, a declarat primul ministru.

Ponta a precizat că actul normativ are un singur articol potrivit căruia ISU poate închide pe loc, cu sigiliu, un local sau club care nu respectă legislația în materie până la remedierea situației. „O să punem la dispoziție și textul ordonanței. (…) Este un singur articol care dă dreptul legal celor de la ISU să închidă, cu sigiliu, cum știe să facă ANAF când e cazul, acele localuri și cluburi care pun în pericol viața celor care participă (la diverse evenimente — n.red.), până la momentul la care își îndeplinesc condițiile. Și le îndeplinesc, foarte bine, se redeschid. Nu vrea nimeni să oprească cluburile și discotecile din România. Vrem să oprim cluburile și discotecile care au potențial de a deveni cimitire, cum s-a întâmplat vineri seara”, a arătat premierul.

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

  1. La ce numar de telefon putem sa facem reclamatii la ISU? Daca ei vor trece in acte 80 de locuri,dar vor veni la eveniment 500 de oameni va fi exact ca la Colectiv. ISU nu se va autosesiza, poate nu va considera necesar pt asa putine locuri sa mearga, Plus nu vor avea suficienti angajati sa verifice toate localurile unde vor fi concerte. Trebuie si noi cetatenii sa avem posibilitatea sa reclamam daca consideram ca un local este supraaglomerat si nu are suficiente masuri de siguranta anti-incendiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here