Tăriceanu: Guvernarea PSD-ALDE e departe de a fi perfectă

Tariceanu renunta la candidatura la prezidentiale
Foto: Playtech.ro

Guvernarea PSD-ALDE e departe de a fi perfectă, este de părere preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, care le-a spus celor din Opoziție că moțiunea de cenzură este modul prin care arată cum sunt ei de fapt.

„În calitate de parlamentar am trecut prin nenumărate moţiuni de cenzură. La unele din ele am fost în sală, la altele am fost în banca ministerială, iar timp de patru ani cât am fost prim-ministru am fost confruntat cu nenumărate moţiuni de cenzură. Din păcate pentru cei care le-au înregistrat, niciuna nu a fost de succes. M-am obişnuit să dau piept cu tot felul de acuzaţii la adresa mea sau a guvernului pe care îl conduceam sau din care făceam parte”, a declarat Tăriceanu în luarea de cuvânt din Plenul Parlamentului.

Potrivit lui, a trecut peste aceste acuzaţii, unele dintre ele de-a dreptul hilare, pentru că a înţeles că acesta este jocul democratic, este dreptul Opoziţiei de a depune moţiuni de cenzură.

„Este un moment adânc şi larg mediatizat, stau rudele şi vă urmăresc, prietenii, unii din activiştii de partid. E un spectacol fără doar şi poate. Totuşi, cred că textul prezentei moţiuni de cenzură, cu toată experienţa pe care o am, mi-a pus capac. O fi semn că politicienii nu mai au imaginaţie sau poate au prea multă. Fără îndoială, vă asigur că nu cred că guvernarea PSD-ALDE este una perfectă. E departe de a fi perfectă. Am făcut şi lucruri bune, unele foarte bune, am făcut şi greşeli”, a spus Tăriceanu.

Guvernarea PSD-ALDE e departe de a fi perfectă, dar nici moțiunea de cenzură nu este serioasă

„Citez: „În doi ani şi jumătate PSD-ALDE a distrus rolul instituţiilor fundamentale sau nu ştiţi să guvernaţi decât prin ameninţări, şantaj, violenţe şi teroare”. Haideţi să fim serioşi, mi se pare cam prea mult. Am ştiut că moţiunea aceasta nu este serioasă, am văzut că a fost citită de finul meu, dar nu mă aşteptam să mergeţi până acolo. Dumneavoastră, iniţiatorii acestei moţiuni, vorbiţi de dezbinare, ameninţări, şantaj şi de teroare? Dumneavoastră, care sunteţi reprezentanţii unor partide incapabile în ultimii ani să câştige alegerile pentru a accede la putere, dar vreţi să o faceţi prin lupte cu jandarmi, prin instaurarea de teroare, prin blocarea arterelor de circulaţie. Vă spun lucruri care ştiu că vă dor. Dumneavoastră, care promiteţi lichidări de proprietăţi şi arestări de oameni prin ordonanţe de urgenţă? Dumneavoastră, care credeţi că drepturile omului sunt un lux? Aveţi curajul să vorbiţi aici în Parlament? Care contestaţi proprietatea privata şi spuneţi că familia ar trebui să dispară ca să trăim în grup”, a mai spus Tăriceanu.

Acuză Opoziția de vot fraudat

„Dumneavoastră, care atunci când în urma unui vot fraudat reuşiţi să obţineţi un scor bun şi vă comportaţi ca şi cum aţi fi câştigat toate alegerile pe următorii doi ani şi pe următorul ciclul electoral”, a adăugat Tăriceanu.

Preşedintele ALDE îi acuză pe iniţiatorii moţiunii de cenzură că sunt susţinătorii şefului statului, care ar inventa mişcări de stradă şi referendumuri pentru a-şi acoperi inactivitatea şi lipsa de viziune.

„Vă imaginaţi că vi se cuvine şi conducerea Comisiei Europene şi NATO şi ce vreţi dumneavoastră. Din păcate pentru dumneavoastră, nu aţi câştigat decât o mică bătălie politică, care, după cum se vede, nu prea vă aduce niciun câştig la care aţi visat şi de aceea vă deprimă. Vorbiţi de ameninţări tocmai dumneavoastră, care credeţi că înjurăturile şi MM-urile de pe reţelele de socializare ţin loc de programe politice sau de platforme electorale. Aţi ridicat insulta la rang de virtute. Am impresia că vorbiţi de frânghie în casa spânzuratului, pentru că sunteţi susţinătorii unui preşedinte care a împărţit România între alegătorii lui şi penali, între pesedişti şi restul lumii. Nu suntem chiar în această situaţie, stăm mult mai bine. Preşedintele nostru e mult mai paşnic. Inventează numai mişcări de stradă şi referendumuri doar pentru a-şi acoperi inactivitatea şi lipsa de viziune”, și-a continuat discursul Tăriceanu.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ